/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Mazda MX-5 lett a Japán Év autója

2015. december 08. 08:30   |   Autoblog
címkék:  

Az új Mazda MX-5 roadstert választották meg Japánban a 2015-2016-os Év Autójának, ami a szigetország legrangosabb autóipari elismerése. A kétüléses modellnek nem ez az első ilyen díja, 2005-2006-ban már odaítélték neki. Egyébként tavaly is egy Mazda kapta a legtöbb szavazatot, akkor a Mazda2-t hozták ki győztesnek.

A Japán Év Autója zsűrije egyebek mellett méltatta a munkát, amit a Mazda az új roadsterbe fektetett, valamint dicsérte a Mazda elhivatottságát, hogy immár 26 éve gyártja ezt az elérhető árú, könnyű súlyú élményautót.

A legfrissebb immár az MX-5 negyedik generációja, amelybe a gyártó Skyactiv technológiáját ültették. A Jinba Ittai (ló és lovasa) koncepció tökéletesen érvényesül az első-középmotoros, hátsókerék-hajtású járműben, ami kisebb és egy mázsával még könnyebb elődjénél. Motorból kétféle választható hozzá, az 1,5 és 2 literes Skyactiv-G benzines, váltóműből csak hatokozatú manuális áll rendelkezésre. Európában idén nyártól kapható.

Az új MX-5 a hatodik Mazda modell, amely elnyerte a Japán Év Autója díjat, amióta azt 1980-ban létrehozták.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/