/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Mazda2 lett a japán Év Autója

2014. október 13. 19:00   |   Autoblog
címkék:  

Az új Mazda2 (Mazda Demio) megnyerte a 2014-15 Év Autója díjat Japánban. A Mazda vadonatúj kisautója már a második Skyactiv modell, amely megkapja e neves elismerést – a Mazda CX-5 három éve végzett az első helyen.

A Japánban nemrég bevezetett modell már a negyedik a sorban, amely a Skyactiv technológia elemeiből épül fel, illetve magán viseli a „KODO – A mozgás lelke” formanyelv vonalait, csatlakozva ezzel nagyobb testvéreihez, a Mazda CX-5-höz, a Mazda6-hoz és a Mazda3-hoz. Az európai bevezetése 2015 első negyedévében történik majd.

A Mazda olyan kisautót akart építeni, amely meghaladja a B-szegmensben hagyományos elvárásokat, és olyan technikai újításokat alkalmazott, melyekkel új mércét állít a kategóriában. Ezek között megtalálható az 1,5 literes, Skyactiv-D dízelmotor, mely lendületes, nyomatékos viselkedése mellett 90 g/km alatt tartja a károsanyag-kibocsátást, a kényelmes és ergonomikus belső tér, ahol a kisautók között elsőként head-up display segíti a vezetőt, valamint olyan korszerű aktív biztonsági rendszerek (i-ACTIVSENSE), melyek csak a nagyobb autókra jellemzők (LED-es fényszóró, városi fékasszisztens, kulcsnélküli bejutás, sávváltásra figyelmeztető rendszer, stb.).

A idei díj mezőnyében olyan autók sorakozhattak fel, melyekből évi 500 darabnál többet adnak el, és 2013. november 1-je és 2014. szeptember 1-je között megtörtént piaci bevezetésük. Az új Mazda2 az ötödik a sorban, amely megnyerte ezt a díjat.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/