/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Mercedes készen áll várni Verstappenre, még akkor is, ha közben bukják Sainzot és Alonsót is

2024. április 11. 13:58   |   Autoblog
címkék:  

A Mercedes hajlandó kifizetni Max Verstappen gigászi F1-es fizetését,mivel szeretnék, ha 2025-ben hozzájuk csatlakozna.

A tekintélyes német AMuS lap szerint a Mercedes belsőleg “jóváhagyta” a pénzügyeket, amelyek Verstappen szerződtetéséhez szükségesek lennének.

Készek várni – még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy lecsúsznak Carlos Sainz vagy Fernando Alonso szerződtetéséről.

A Mercedes csapatfőnöke Toto Wolff nyilvánosan világossá tette, hogy szívesen szerződtetné Verstappent 2025-re.

A Red Bullnál folyó belső harcról vagy “polgárháborúról” szóló hírek olyan spekulációkhoz vezettek, hogy Verstappen esetleg úgy dönthet, hogy elhagyja az energiaitalosokat, főleg abban az esetben, ha Helmut Marko távozik.

Verstappennek jelenleg 2028 végéig szóló szerződése van, de elhagyhatná a Red Bullt, ha Marko távozna a csapatnál betöltött szerepéből.

Ennek következtében a Mercedes készenlétben áll, hogy szerződtesse a regnáló háromszoros világbajnokot.

A Mercedes pályán mutatott teljesítménye azonban nem igazán teszi reálissá Verstappen csatlakozását. A brackley-i székhelyű alakulat állítólag 55 millió dolláros alapfizetést és az ezen felüli bónuszokat is hajlandó kifizetni a holland szolgálataiért.

A Mercedes emellett hajlandó lenne hosszú távú márka nagyköveti szerepet is adni Verstappennek, ami azt is biztosítaná, hogy gondoskodnának a hollandról akkor is, ha majd véget ér az F1-es karrierje.

Az Aston Martin továbbra is tényező, Lawrence Stroll pedig szívesen elcsábítaná Adrian Newey-t a Red Bulltól, mint “csalit” Verstappen megszerzéséhez. Stroll kész hatalmas összegeket költeni az Aston Martinra, és Newey szerződtetése csak még vonzóbbá tehetné őket.

A Honda 2026-tól látja el erőforrásokkal az Aston Martint – ez pedig egy másik tényező, ami csábíthatná Verstappent, hiszen a Red Bullnál elért sikereit a japán gyártó segítette.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/