/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A MINI nekivág a leghosszabb szárazföldi útnak

2018. április 02. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

A MINI a New York-i Nemzetközi Autószalonon leplezte le a MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hibrid modell exkluzív változatát, amellyel az Észak-Amerika és Tűzföld között húzódó szárazföldi útvonalat kívánják meghódítani.

A MINI a New York-i Autószalonon egy olyan modellváltozatot gurít ki a nagyközönség elé, amelyet kifejezetten a leghosszabbra nyúló utazások kihívásainak leküzdésére terveztek meg. A márka első plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt gépkocsijának műszaki alapjaira épített MINI Countryman Panamericana Plug-In Hybrid modell Észak-Amerikából egészen Tűzföldig utazik majd, hogy valós körülmények közepette mutassa be a MINI legnagyobb modelljének erejét és tartósságát.

A kompakt méretű ötajtóst stílusos megoldásokkal, így többek között kiegészítő első fényszórókkal, merev falú gumiabroncsokkal és pótkerékkel felszerelt tetőcsomagtartóval készítették fel a nagy utazásra. A MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hibrid modell két motorjának összesített ereje és sokoldalúsága tökéletes műszaki alapot biztosít a pánamerikai kaland abszolválásához. A Föld északi és déli féltekéje között húzódó nemzetközi, leghosszabb szárazföldi útvonal kihívásaival három MINI Countryman Panamericana Plug-In Hybrid modell száll szembe.

A Panamericana az egyesült államokbeli Alaszka államot köti össze az argentínai Tűzfölddel, a legészakibb és legdélebbi pont között húzódó szárazföldi útvonal hossza hozzávetőlegesen 25 750 kilométer. Az utat északon és délen is számos bekötőút és alternatív útvonal szegélyezi, amely a Panamericana fő útvonalával kiegészülve több mint 48 000 kilométert fed le. A Panama és Kolumbia határán található esőerdő védelme érdekében a kerekeken megtett utazás itt mintegy 90 kilométernyi hajóúttal egészül ki. A világ leghosszabb szárazföldi útja eltérő éghajlati öveken, sűrű dzsungeleken és több ezer méter magas hegyi szorosokon vezet keresztül. A fejlett autópályák mellett a Countryman Panamericana Plug-In Hybrid modellnek a kavicsos útszakaszokkal és a keskeny hegyi hágókkal is meg kell birkóznia.

A hajtáslánc elektromos motorjának és belsőégésű erőforrásának rendszerteljesítménye 224 lóerő, miközben mind a négy kerék hajtott.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/