/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Mini nyerte a Dakart

2015. január 18. 14:08   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Idei győzelmével már zsinórban negyedszerre diadalmaskodott a Dakaron a Mini csapata Nasser Al-Attiyah és segítője, Matthieu Baumel révén. A duó a második naptól fogva nem engedte ki kezéből az elsőséget, és hat szakaszon bizonyult a leggyorsabbnak.

A 2015-ös Dakar megmérettetés a Qatar Rally csapatának győzelmét hozta Nasser Al-Attiyah és Matthieu Baumel irányítása alatt.

A 14 napos és összesen 9000 kilométer hosszú megmérettetésen a versenyzők hatszor autózták a leggyorsabb időt, ami elégnek bizonyult ahhoz, hogy Nasser már másodszorra, míg a Mini zsinórban negyedszerre állhasson a dobogó legfelsőbb fokára.

A 35 perces előnyt kiautózó pilóta így nyilatkozott diadala után: „Tavaly amikor a dobogón álltam, megfogadtam, hogy idén a győzelemért szállok harcba, és most sikerült is. Az elejétől a végéig borzasztó nehéz volt elől maradni, mert ez egy nagyon kemény verseny. Nagyon boldog vagyok ezért a csodás eredményért, és szeretnék köszönetet mondani és gratulálni a csapat minden tagjának azért, amit az elmúlt két hétben tettek. A MINI ALL4 Racing egy hihetetlen autó és ismét fantasztikus volt vezetni.”

A második helyet Giniel de Villiers és Dirk von Zitzewitz szerezte meg a Toyota All Speed csapatának, míg a bronzot a szintén Minivel versenyző Krzysztof Holowczyc és Xavier Panseri kapta.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/