/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nyári hónapokban is pörgött a használtautó-piac

2021. szeptember 20. 19:20   |   Autoblog
címkék:  

A DataHouse frissen közzétett előzetes adatai szerint a hazai használtautó-piacon idén 534 400 személygépkocsi cserélt gazdát augusztus végéig. Ez az érték 3,5 százalékkal haladja meg a tavalyi hasonló időszak volumenét. A nyári hónapokban is aktív maradt a forgalom, az elmúlt három hónapban több mint 202 ezer használtautó-átírásra került sor.

„Az idei nyár folyamán regisztrált 202 400 adásvétel a második legmagasabb érték a hazai használtautó-piacon ebben az időszakban. 2020 nyarán ugyan ennél is magasabb, közel 216 ezres forgalmat mértek június és augusztus között, de ez egyértelműen a koronavírus-járvány miatt bevezetett tavaszi lezárások során kiesett vásárlások pótlásának hatása volt – magyarázza Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója. – Az őszi hónapokra is kedvezőek az előjelek, így minden esély megvan rá, hogy megdől majd a 2019-ben beállított 808 ezres éves szintű csúcsérték is.”

A további hónapok aktivitását jelentősen segíti, hogy sok vásárló az új autók áremelkedése és az egyre súlyosabb chiphiány miatt jelentősen megnőtt szállítási határidők miatt most a használtautó-piacon keresi következő autóját. Többségüknek az sem szegi kedvét, hogy a megnövekvő kereslet miatt a használtautó-piacon is jelentős áremelkedés következett be: ennek mértéke egyes kategóriákban bőven meghaladta a 20 százalékot is az elmúlt egy év során.

A magyarországi használtautó-piacon idén is az alsó-középkategória modelljei szerepelnek az adásvételi lista élén: Opel Astrából közel 32 ezret, Ford Focusból 15 ezret írtak át, míg Volkswagen Golfból 14 ezer cserélt gazdát augusztus végéig. A kisautók közül a legnépszerűbb a Suzuki Swift közel 27 ezres darabszámmal.

Miközben a használtautó-piacon a 2021 első nyolc hónapjában gazdát cserélő 534 400 személyautó mennyisége 3,5 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakában regisztrált 516 600-as értéket, az importált használt autók száma ugyanebben a periódusban 85 300 darab volt, ami 1,9 százalékkal maradt el az egy évvel korábban mért 87 000-es értéktől.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/