/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Peugeot 308 az év kompakt német autója lett

2021. november 17. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

Október végén a német Car Of The Year (GCOTY) zsűrije kihirdette döntését: az új Peugeot 308 a kompakt kategória (25 ezer euró alatti nyitóár) győztese lett, maga mögé utasítva 9 gyártó 11 konkurens modelljét.

A zsűri nagyra értékelte a márka „Power of choice”  – azaz szabad választást ígérő stratégiáját: a vásárlók benzines, dízel vagy akár kétféle tölthető hibrid hajtással is megvásárolhatják az új modellt. A díj odaítélésében nagy szerepet játszott a teljesen digitális és személyre szabható i-Cockpit vezetőhely és a megnyerő design, mely középpontba helyezi a márka új logóját.

Németországban az új 308 indulóára 23 200 euró Active Pack felszereltség mellett, a 110 LE-s PureTech benzinmotorral. Az oroszlános márka új kompakt ferdehátúja tehát nagy lendülettel indul, elődjéhez hasonlóan, mely a 2014-es Év Autója díjon kívül még számos nemzetközi elismerést szerzett a márkának.

Október 26-án ítélték oda az új Peugeot 308-nak a GCOTY 2022 díjat a kompakt kategóriában, mely egyben a belépő árkategóriát is jelöli a választáson. Ötféle kategóriában osztottak díjakat: kompakt (25 ezer euró alatt), Premium (25 ezer és 50 ezer euró között), Luxus (50 ezer euró felett), illetve Új Erőforrások és Teljesítménymodellek. Az értékelésnél fontos szerepet kapott az innováció és az adott modell relevanciája a piacon. Hamarosan kiderül az, is ki kapja a fődíjat, melyet november 25-én hirdetnek ki.

Az Év Német Autója díj mértékadónak számít az autóiparban. Nem áll mögötte konkrét kiadó, autógyártó vagy autószalon, a GCOTY díjat egy 20 kifejezetten szakújságírókból álló, nemzetközi zsűri ítéli oda, melynek tagjai nagyrészt Németországban vagy német nyelvterületen dolgoznak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/