/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Plymouth gyalogkakukkja

2016. december 28. 17:00   |   Autoblog
címkék:  

Rendhagyó külseje, nagy teljesítménye és alacsony példányszáma miatt a Plymouth Hemi Superbird rendkívül keresett klasszikussá vált az utóbbi években. Az aerodinamikus karosszériát viselő izomautót kizárólag 1970-ben gyártották, és mindössze 135 darabot szereltek 7 literes Hemi V8-as motorral. Ezek közül egyik keres most új gazdát.

Ennek a narancssárga példánynak az érdekessége, hogy sohasem volt felújítva, csupán az orrkúpját fújták újra a lakk sérülése miatt. Egyike a 135 darab 426 köbhüvelykes Hemi V8-as motorral hajtott Superbirdnek, amelyek manapság többszázezer dollárért cserélnek gazdát. Hemi motorja 425 lóerős, amivel 5,5 másodperc alatt képes elérni a 97 km/órás sebességet.

A narancssárga kocsi számos feláras extrával bír, többek között van benne szervokormány és szervós tárcsafék-rendszer, fabetétes sport-kormánykerék, prémium fekete kárpitozás és ritkaságszámba menő elektromos ablakemelő is. Új korában kifejezetten drágának számított, így nem is kapkodtak érte, 1977-ig a kereskedőnél állt. Azóta pedig csak két tulajdonosa volt.

Az eredeti állapotú és extrákkal teletömött Plymouth Hemi Superbird az egyik legkiválóbb fennmaradt példány a piacon, így nem kizárt, hogy a Mecum január eleji aukcióján 450 ezer dollárt is hoz a konyhára.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/