/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Porsche ajándéka a 70. évfordulóra

2018. június 09. 18:50   |   Autoblog
címkék:  

A Porsche éppen hetven éve épít sportautókat, s a jeles alkalomból megajándékozta magát egy egyedi járgánnyal. A 911 Speedster Concept egy nyitott tetős tanulmány, amely a legelső forgalomba helyezett Porsche 356 Roadster és a mai Porschék között teremt kapcsolatot. Elképzelhető, hogy a kocsi 2019-ben gyártásba kerül.

A 911 Speedster Concept főbb jellegzetességei a megszokottnál rövidebb és laposabb szélvédő, valamint a megkurtított oldalablakok, ami egyértelmű utalás a Porsche 356 1500 Speedsterre. Az ülések mögött a speedster modellek tipikus dupla buborék tetejét látjuk, amely ez esetben magában foglalja a borulás esetén védelmet jelentő szerkezetet is. A „huplik” között fekete kis légterelők feszülnek, előttük pedig egy plexi szélfogó kapott helyet ‘70 years of Porsche’ felirattal.

A 911 Speedster Conceptnek nem hagyományos vászonteteje van, a kabint az esőtől egy felpattintható elem védi, akárcsak az ős Speedster esetében. A tömegcsökkentés érdekében eltávolították a navigációs rendszert, a rádiót és a légkondicionálót, a kagylóülések pedig teljes egészében karbonból készültek.

A 911 Speedster Concept széles teste a 911 Carrera 4 Cabriolettől származik, ugyanakkor a sárvédők, az első fedél és a hátsó takaróelem egyaránt szénszálas műanyag. A GT ezüst és fehér fényezés a Porsche korai versenyautóinak állít emléket, ahogy olyan részletmegoldások is, mint a 50-es évek stílusát tükröző, az első fedél közepén elhelyezett tanksapka, továbbá a külső tükrök és a fényszórók egyedi kialakítása. Utóbbiak buráin az átlátszó és opálos részek kereszteket rajzolnak ki. Tudniillik annak idején a fényszórókat a versenyek előtt leragasztották, hogy védjék őket a kőfelverődések ellen.

A Speedster tanulmány lemezei alatt a 911 GT3 technikája lapul. A szívó boxermotor 500 lóerős és hatfokozatú kézi váltó kapcsolódik hozzá. A Fuchs stílusú felnik 21 colosak és most első ízben központi rögzítésűek.

A 70. évfordulóra készített dizájntanulmány egyébként egy szériaközeli verzió, tehát a sorozatgyártása elképzelhető. Erről a következő hónapokban döntenek.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/