/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Porsche újraindítja a sportautók gyártását

2020. május 03. 13:40   |   Autoblog
címkék:  

Hétfőtől (május 4-től) a Porsche bizonyos gyáregységekben újraindítja az autógyártást. Az elmúlt időszakban minden olyan intézkedést megtettek az illetékesek, amik az újrainduló gyárakban dolgozó munkások számára maximális biztonságot jelentenek a vírusveszély idején. A termelés felfuttatása lépcsőzetesen fog megtörténni. Az új helyzethez igazított gyártási, logisztikai és beszerzési folyamatok össze vannak hangolva az üzemi tanáccsal, valamint az egészségügyi menedzsmenttel.

S20_1591_fine

A zuffenhauseni és a lipcsei Porsche gyárak esetében egy átfogó biztonsági intézkedéscsomagot fogadtak el a szakértők, aminek célja, hogy alkalmazásával a munkaerő lehető legjobb védelme mellett a lehető leggyorsabban fel lehessen ismét futtatni a megszokott, hatékony termelést. Az előírások értelmében a gyárak alkalmazottainak minden esetben be kell tartaniuk a legalább 1,5 méteres biztonsági távolságot, a szigorú magatartási szabályokat, továbbá bizonyos részlegeken az embereknek egy, a szájat és az orrot védő maszkkal kell dolgozniuk.

Az egészségügyi szervezetek és az orvosok véleménye minden szempontból prioritást élvez a Porsche számára a védőruházat vonatkozásában is. A vállalat a ‘Porsche hilft‘, magyarul a Porsche segít kezdeményezés keretében jelentős adakozást jelentett be, amivel a kórházakat, valamint az élelmezési célokat segítik. Az adományozási költségvetést ötmillió euróval növelte meg a vállalat.

S20_1590_fine

A vállalat 2020. március 21-én állította le két hétre a gyártást mindkét központjában és bejelentette, hogy a helyzetet folyamatosan újraértékelik. A globális beszállítói láncokban tapasztalt fennakadások végett a gyárak összesen hat hétre álltak le, a megfelelően kiszolgált autógyártás ugyanis nem volt lehetséges.

A termelés felfüggesztésén túl a Porsche számos további szigorítást is bevezetett, amelyek a telephelyek infrastruktúrájára nehezedő terhelést hivatottak enyhíteni: az indirekt területeken például továbbra is a ‘mobil munkavégzés‘ jellemző és a fontos megbeszéléseket személyes találkozók helyett videó- vagy telefonkonferencia útján bonyolítják le az alkalmazottak. Mindezeken felül továbbra is le vannak tiltva az üzleti utak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/