/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A PSA csoport furgonjai kapták az Év Kishaszonjárműve díjat

2018. szeptember 19. 18:05   |   Autoblog
címkék:  

A hannoveri Nemzetközi Haszonjármű Kiállításon az új Citroën Berlingónak, a Peugeot Partnernek és az Opel Combónak ítélték oda az Év Nemzetközi Kishaszonjárműve 2019 díjat. A PSA csoport furgonjai 127 pontot kaptak, jócskán megelőzve a második helyezett Mercedes Sprintert (92 pont). A magas fokú menetkényelem éppúgy sok pontot ért, mint az innovatív asszisztensek sora és a típusok gazdaságossága.

iVOTY_Berlingo_furgon

A mostani kitüntetést együtt nyerték a testvértípusok, a Citroën Berlingo, a Peugeot Partner, az Opel Combo és a Vauxhall Combo. A négy járművet munkamegosztással tervezték a PSA csoport tagjai, az egyes márkák és piacok igényeire optimalizálva.

A zsűri nagyra értékelte a furgonok képességeit. Véleményük szerint: „a mérnököknek és a formatervezőknek először sikerült a könnyű haszonjárművek történetében egy olyan közös fejlesztés, amely szinte kompromisszumok nélkül őrzi meg az egyes márkák identitását és erényeit. A PSA csoport négy járműve újradefiniálja a modern magas tetős kombik teljes szegmensét. A friss dizájn, a jó helykihasználás és a kivitelezés minősége a kompakt személyautók nívóján áll, akárcsak a menetkényelem.”

PEUGEOT_PARTNER_iVOTY

Méltatta a zsűri a furgonok sokféle asszisztensrendszerét is, különös tekintettel a túlterhelés-jelzőre és az utasoldali külső tükör kamerájának köszönhető példás körkilátásra, amely gyakorlatilag kiküszöböli a holtteret. Elismerést aratott a szintén új, érzékelő-alapú oldalvédelem is. A szakújságírók összefoglaló véleménye: „A PSA csoport kvartettje mindenben meggyőző. Igazi újdonságokat vezettek be, korszerűek, komfortosak, és tele vannak a legújabb biztonságtechnikával. Tömören: itt az áruszállítók új etalonja!”

A PSA csoport furgonjai a különféle területeken dolgozó szakmai ügyfelek minden igényére megoldást kínálnak. Rakterük eléri a 4,4 köbmétert, teherbírásuk pedig az 1 tonnát, és akár 3440 milliméter hosszú eszközöket, anyagokat is tudnak szállítani. A padló elég széles a kerékdobok között két euro-raklap elhelyezéséhez.

Opel Combo - International Van of the Year 2018

A PSA csoportos furgonok célországtól függően 2018 utolsó negyedévében, vagy 2019 elején érkeznek meg a márkakereskedésekbe.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/