/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Red Bull segítségével száll be a Porsche a Forma-1-be

2022. július 28. 13:06   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Megannyi próbálkozás után 2026-ban mutatkozhat be a Porsche az F1-ben, méghozzá a Red Bull Racing partnereként, miután épp most vett 50%-os részesedést a csapatban egy 10 évre szóló megállapodás keretei között.

Régóta megy a találgatás, hogy a Volkswagen mely márkáival fog beszállni a Forma-1 forgatagába, mikor és hogyan, de eddig semmi biztosat nem lehetett tudni. Most azonban fordult a kocka. A Porsche a Red Bull Racinget találta meg, és 2026-tól lehet a csapat erőforrásainak biztosítója – a Motorsport.com cikke szerint.

Bár a hivatalos bejelentés nem történt meg, azért kezelhető készpénzként a hír, mert az együttműködés megvalósulásához a kartellellenes hatóságok jóváhagyása szükséges az Európai Unióban, illetve húsz másik országban, melyek között található Marokkó, ahol viszont a helyi törvények szerint amint megkapják az engedélyeket, kötelezően közzé kell tenni azokat. Ez történt meg most.

A dokumentumok szerint a német sportkocsigyártó 10 évre szóló megállapodást kötött a Red Bull Technology-val, melyben 50%-os részesedést is szerzett egyúttal. A Volkswagen érintettjei többször nyilatkozták, hogy a márka érdekelt a királykategóriában, ám csak onnantól, hogy újabb erőforrásfejlesztési lépcső kerül bevezetésre, magyarul mindenki egy kicsit tiszta lappal vág neki a következő éveknek. Ez a 2026-os idénytől lesz legközelebb, addig a Honda marad a Red Bull motorbeszállítója.

Korábban szó esett róla, hogy a Porsche mellett az Audi nevét is bevinné a VW az F1-be, itt többször került szóba a McLaren, ám ez ügyben egyelőre nincs hivatalos előrelépés. Közben a Honda újra kifejezte érdeklődését a sportág irányában, de a Red Bullnál már hiába kopogtatnának, így nem tudni, marad-e 2026-ban is a japán márka a Forma-1-ben.

Mindenesetre pörögnek az események a száguldó cirkuszban. Az már csak hab a tortán a Hungaroringi versenyhétvégére, hogy a jelenleg Aston Martin színeiben versenyző Sebastian Vettel bejelentette visszavonulását az idény végével.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/