/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Renault Clio a Nürburgring legjobbja

2015. december 15. 14:15   |   Autoblog
címkék:  

A Renault továbbra is komolyan veszi a kérdést, hogy ki építi a leggyorsabb forró ferdehátúját a piacon. Extrém sportos utcai Trophy modelljei rendszerint kategóriáik legjobb képviselői, legalábbis ha a Nürburgring Nordschleife körét vesszük. A friss Clio RS 220 Trophy 8 perc 32 másodperces idejével újfent megmutatta, hogy ki a király.

A Renault Clio RS 220 Trophyt avatták a piac leggyorsabb B-, azaz kiskategóriás ferdehátú modelljévé. Történt ez azután, hogy a 20,8 kilométeres Zöld Poklot 8 perc 32 másodperc alatt teljesítette, amivel maga mögé utasította olyan ellenfeleit, mint az Audi S1 (8:41), az Opel Corsa OPC (8:40) és a MINI Cooper JCW (8:35).  A Clio RS 220 Trophyt is Christian Gebhardt, a Sport Auto magazin szerkesztője vezette.

A 8:32-es időeredmény különösen lenyűgöző, ugyanis 36 másodperccel jobb, mint a mezei Clio RS 200 EDC-jé és mindössze 38 másodperccel marad el a korábbi elsőkerék-hajtású bajnok, a Megane Trophy-R-től. Utóbbitól a címet egyébként az új Civic Type R vette el.

A leggyorsabb Clio hajtásáról egy 220 lóerősre feltornászott 1,6 literes turbómotor gondoskodik.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/