/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Renault és a Ford is járművekkel segíti a koronavírus elleni küzdelmet

2020. április 08. 18:20   |   Autoblog
címkék:  

A koronavírus járvány Magyarországot is elérte, és a járvány számos területen okoz nehézségeket. A veszélyhelyzet leküzdésére több vállalt fogott össze a magyarországi humanitárius szervezetekkel, segítséget ajánlva a krízis elhárításában. A Ford Magyarország és a Renault Hungária is járműveket ajánlott fel a koronavírus elleni küzdelemhez.

A Ford Magyarország 15 személyautó és személyszállító kisbusz használatba adását ajánlotta fel a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak, amely szervezet a legnagyobb segélyszervezetekkel együttműködésben juttatja el a gépjárműveket azokra a területekre, ahol leginkább szükség van rájuk. Így a Ford Magyarország által felajánlott Focusok, Kugák, Mondeók és Tourneo Custom kisbuszok a Magyar Vöröskereszt, Katolikus Karitász, Ökomenikus Segélyszervezet, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Baptista Szeretetszolgálat, Magyar Református Szeretetszolgálat, és a Heim Pál Gyermekkórház, valamint a Szent László Kórház használatába kerülnek, hogy segítsék a szervezetek logisztikai, szállítási feladatait.

A járművek a márciusban meghirdetett veszélyhelyzet visszavonásáig állnak majd a kórházak és a karitatív szervezetek szolgálatában, segítve elsődlegesen az egészségügyi személyzetet, illetve a kórházak és karitatív szervezetek bármely, a veszélyhelyzettel összefüggő feladatának ellátását.

A Renault Hungária a Magyar Vöröskeresztnek adott használatra járműveket. A márka hazai importőre ezzel is szeretné segíteni a szervezet napi munkáját a rendkívüli helyzetben.

Az átadott 7 gépjármű egy részét a Magyar Vöröskereszt szociális gondozói használják majd az idősek, rászorulók mindennapi támogatásához. Az autók egy másik részét emellett a szervezet a már levett koronavírus-tesztek szállítására fogja használni a vidéki városok és tesztközpontok között. Az autók között Renault és Dacia modellek egyaránt megtalálhatók, személy- és kishaszonjármű kivitelben is.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/