/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A repülőgépek Teslája

2019. június 24. 15:37   |   Autoblog
címkék:  

„A repülőgépek Teslájaként” emlegetik a svájci André Borschberg kétüléses, elektromos meghajtású oktatógépét. A 400 akku-cellás gép 250 km/órás sebességgel repül és másfél órán át képes a levegőben maradni.

Borschberg eredetileg a légierő pilótája volt, majd Bertrand Piccard oldalán ő vezette 2015-2016-ban a Solar Impulse nevű, tisztán napenergiával meghajtott repülőt, amellyel több szakaszban megkerülték a Földet. Borschbergnek és társainak már akkor az volt a célja, hogy új, elektromos hajtóműveket fejlesszenek ki és az oktatógép e munkák első gyümölcse.

bristell.com

bristell.com

A feltalálók tavaly alapították H55 nevű, sioni székhelyű vállalkozásukat, az készítette, együttműködésben a neves Zürichi Műegyetem kutatóival sugárhajtású gépek pilótáinak kiképzését szolgáló Bristell Energic első példányát. Az elektromotor, az akkumulátorok, az elektronika mind saját fejlesztés, míg a gép karosszériája a cseh BRM Aero cégtől származik. A légcsavaros gép telepeit az orrban és a szárnyakban helyezték el.

Azok beható használatnál két évig működnak, de kobalt-tartalmukat újra fel lehet használni. A projekthez szükséges, 2 millió svájci frankos kockázati tőkealapokból származik.

(Forrás: Tagesanzeiger)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/