Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Škoda Octavia a legkedveltebb hazai autó

2014. január 17. 08:30   |   Autoblog
címkék:  

Az Octavia a Škoda sikerének alapja. Kulcsfontosságú szerepet tölt be a márka nemzetközi szinten elért kiváló eredményeiben. Az elmúlt 17 évben több mint 4 millió Octavia talált gazdára. Az Octavia ezzel egyértelműen a cseh márka 118 esztendős történetének abszolút „bestsellere”.

A nemzetközi sikerhez a magyarországi sikerek is nagymértékben hozzájárultak, hiszen a 2013-as esztendő során az Octavia a Škoda éves kiszállításainak mintegy 49 százalékát tette ki a magyar piacon. Az autók modellranglistáját 2013-ban az Octavia vezeti, amelyből 3168-at helyeztek itthon forgalomba a Datahouse adatai szerint, így a modell piaci részesedése a kategóriájában 15,76 százalékos. Az Octavia még a 2012-es adatokhoz képest is javult, 303 darabbal többet szállítottak ki (10,58 százalékos javulás); ami a tavasszal bevezetett új Octaviának is köszönhető.

A sorozat harmadik generációjának megjelenésével még lendületesebben folytatódik e fejlődés, az új Octavia ugyanis kiváló Škoda-génjeivel ismét telitalálatnak bizonyult, és minden idők legnagyobb, legpraktikusabb, legbiztonságosabb, legkényelmesebb, legkönnyebb és leginkább környezetkímélő Octaviájaként érkezett a magyar piacra tavaly tavasszal.

Az elmúlt évben az Octavia négy változatban jelent meg: Limousine, Combi és Combi 4×4, valamint a sportos Octavia RS, utóbbi 248 km/óra végsebességével minden idők leggyorsabb sorozatgyártású Octavia modellje. Azonban a modellcsalád bővülése itt még nem fejeződött be: 2014 második felében várható a Scout változat, illetve az autógyár alapítóinak nevét viselő, legmagasabb felszereltségi szintet képviselő, exkluzív Laurin&Klement modellek érkezése.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!