/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A sofőrök többsége nyitott az automatizált vezetésre

2015. május 13. 19:55   |   Autoblog
címkék:  

A járművezetők összességében – beleértve az idősebb sofőröket is – nyitottak a vezetést segítő új technológiákra, és sokan támaszkodnának az automatizált vezetési funkciókra a mindennapos utazásaik során. A Continental által elkészített mobilitási tanulmány szerint a válaszadók több mint kétharmada (68%) igénybe venne automatizált funkciót, különösen a stresszes vagy monoton vezetési szituációkban. Hasonlóképpen kiemelt az érdeklődés az intelligens autók iránt, melyek információküldő, – fogadó és – feldolgozó funkciókat is képesek ellátni. A hálózatba kapcsolt járművek lehetőségét pedig akkor értékelnék a sofőrök, ha azok valódi hozzáadott értéket képviselnek.

A járművezetők többségét (72%) az adatcsere funkciók közül az érdekli leginkább, amelyik pontos képet ad arról, hol várható közúti ellenőrzés. Emellett a sofőrök 63%-a abban az esetben is támogatja az adatrögzítést, ha segítségével információhoz juthat járműve aktuális állapotáról, egyúttal pedig figyelmeztetést is kap a szükséges karbantartásra.  A folyamatos nyomon követést azonban többnyire elutasítják. Jelenleg csupán a sofőrök mintegy 37%-a vállalná szívesen, hogy saját vezetési adatait folyamatosan rögzítsék, vagy egy autóba épített rendszer figyelje a vezetési stílusukat annak érdekében, hogy ezzel csökkenthessék például biztosítási díjukat.

Rábai Dániel, a Continental magyarországi ország-koordinátora a jövő autóiról elmondta: ahhoz, hogy tovább erősödjön az autók vonzereje, újabb fejlesztésekre van szükség különösen az intelligens funkciók tekintetében. A digitalizáció és automatizálás jelentik a minden részletre kiterjedő közlekedési információmenedzsment megteremtésének alapjait, megszabadítva ezzel a vezetőket a növekvő közúti forgalom okozta terhektől. Az intelligens egyéni mobilitás megteremtésének kulcsát az automatizált és hálózatba kapcsolt járművek jelentik.

A mobilitási kutatás keretében tudományos kutatók és autóipari szakemberek bevonásával Németországban és az Egyesült Államokban reprezentatív, Franciaországban, Japánban és Kínában pedig kvalitatív kutatást folytatott le a Continental által megbízott piackutató vállalat.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/