/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A statisztika, amely jól mutatja, hogy Monacónak égető szüksége van a változásra

2024. május 28. 10:47   |   Autoblog
címkék:  

A Monacói Nagydíjat nagyon sokan unalmasnak nevezték, mivel kevés előzés történt a szűk, de kihívásokkal teli pályán.

Charles Leclerc futamgyőzelme a Monacói Nagydíjon egy szép és érzelmes történet volt, hiszen a helyi kedvenc végre hazai pályán tudott diadalmaskodni.

A Ferrari versenyzője rajt-cél győzelmet aratott, és kétszer is az élen maradt, majd minden hátulról érkező támadást elhárított.

A röviddel az első rajt után életbe lépő piros zászló lehetővé tette, hogy minden versenyző elvégezze a kötelező boxkiállását, miközben a mezőny a folytatására várt.

Ennek eredményeként, amikor a verseny újraindult, egyetlen versenyzőnek sem kellett már boxba állnia.

A top 10-en belül Max Verstappen és Lewis Hamilton valóban kiállt friss gumikért – de ezt annak tudatában tették, hogy az őket követő autók nem fogják megelőzni őket.

Mivel a pályán kevés előzési lehetőség adódott, az időmérő utáni top 10-es sorrend egyetlen pozíciót sem változott a verseny végére.

Ez volt az első alkalom, hogy ilyen történt az F1-ben – ami rávilágít az előzésék nehézségére Monacóban.

A monacói hétvége során több versenyző is változtatásokat követelt a verseny további menetrendjében.

Míg az időmérő továbbra is az év egyik legizgalmasabb szakasz marad a versenyző számára jelentkező magas kockázat miatt, a verseny gyakran vonatozássá válik.

A regnáló világbajnok Verstappen is azok közé tartozott, akik hangot adtak annak az óhajnak, hogy a pálya vonalvezetésén változtassanak az előzési lehetőségek érdekében.

Az F1-es autók az elmúlt években szélesebbé és hosszabbá is váltak, ami jelentősen megnehezítette az előzések kialakulását a verseny során.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/