/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Subaru búcsúzik legendás boxermotorjától

2019. október 23. 19:45   |   Autoblog
címkék:  

A Subaru EJ20 kódjelű négyhengeres boxermotorja éppen 30 éve hajtja a különböző típusokat, szívó vagy turbófeltöltéses verzióban. Jövőre nyugdíjazzák, úgyhogy a Subaru útjára bocsát egy 555 darabot utolsó szériát belőle, mégpedig a japán belpiacos WRX STI Type S modell képében.

A WRX STI EJ20 Final Edition pontosan úgy néz ki, ahogyan egy utcai raliautónak kell. Jellegzetes kék fényezésű, 19 colos aranyszínű BBS kerekeken gurul, amelyek mögül Brembo fékek tűnnek elő, motorháztetején ott díszeleg a légbeömlő nyílás, hátulján pedig a nagyméretű szárny feszít. A motorháztető alatt az EJ20 308 lóerőre felhúzott változata lakik, 422 Nm-es nyomatékkal. Az erő természetesen hatfokozatú kézi váltón keresztül zúdul a tengelyekre.

A Subaru mindössze 555 darabot készít az EJ20 Final Editionből, 4,1 millió jenes alapáron, ami átszámítva 38 ezer dollár. De maga a WRX STI modell is csak december 23-ig rendelhető, a legendás 2 literes boxert ugyanis kivezetik a kínálatból. Utódja minden bizonnyal is kisebb lökettérfogatú, korszerűbb egység lesz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/