/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A tavasz sem veszélytelen az utakon

2014. március 13. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Megérkezett a jó idő, végre búcsút vehetünk a mínuszoktól és a csúszós utaktól, azonban a változékony időjárás miatt ilyenkor is könnyen érhetik kellemetlen meglepetések az autósokat. Az Europ Assistance csak Magyarországon több, mint 2000 esetben nyújtott segítséget a bajba jutott ügyfeleknek a tavalyi év hasonló időszakában, de külföldön is közel ugyanennyi esetben volt szükség a segítségükre. Az előrejelzések szerint ráadásul tovább folytatódik a hektikus időjárás, így mindenképpen érdemes erre felkészülni az utakon is.

A köztudatban általában a téli hónapok számítanak a leginkább balesetveszélyesnek az utakon, a statisztikák szerint azonban tavasszal is sokan szenvednek balesetet. A KSH adatai szerint az utóbbi években a március-április időszakban is rendre több mint 2000 személyi sérüléses baleset történt az utakon, ebből több mint 600 eset súlyos volt. A balesetekben sokszor az évszakváltásra nem megfelelően felkészített járműveknek is szerepe van, illetve a tél elmúltával sokszor a kevésbé felkészült sofőrök is a volán mögé ülnek. A Generali Csoporthoz tartozó Europ Assistance segélyvonalát 2013. márciusban és áprilisban több mint 2200 esetben hívták a társaság hazai ügyfelei Magyarországról, de külföldön is közel 2300 esetben kellett segítséget nyújtania az EA csapatának. A legtöbb segélykérést sorrendben Romániából, Ausztriából, Németországból, és az USA-ból regisztrálták.

Itthon idén tavasszal a meteorológiai előrejelzések szerint nem kell a tavalyihoz hasonló extrém időjárási viszonyokra készülnünk, ám ez nem jelenti azt, hogy nem kell egész évben különös figyelmet fordítanunk gépkocsink állapotára a magunk, utasaink és mások biztonsága érdekében.

A Europ Assistance alábbi öt alapvető tanácsát érdemes megfontolni a következő hetekben az autósoknak:

Ha a napi átlaghőmérséklet már tartósan +7 Celsius fok fölé emelkedik, ajánlott a téli gumikat nyári abroncsokra cserélni és ellenőrizni azok állapotát.

Érdemes szakszervizben ellenőriztetni a jármű általános állapotát.

A prognózisok szerint a tavaszias nappalok mellett többször lesz részünk enyhe éjszakai fagyokban, illetve esőben és viharos szélben, ezért ajánlott mindig az útviszonyoknak megfelelően vezetni

Különösen a hajnali órákban esetleg csúszóssá vált utakon kell a tavaszi időszakban óvatosnak lenni.

Hosszabb, távolabbi utazás előtt mindig érdemes előre tájékozódni a várható időjárásról az adott terület vonatkozásában, és ennek megfelelően felkészíteni a járművünket.

Az Europ Assistance AutoSOS szolgáltatása minden időben azonnali és szakszerű segítséget nyújt, legyen szó autós vagy utasbiztosításhoz kapcsolódó assistance ügyekben. A szolgáltatást már kevesebb mint 700 Ft-os havidíjtól igénybe vehetik az ügyfelek. A szolgálat segélyvonala a nap 24 órájában hívható, belföldről a 14 567-es, külföldről pedig a +36 1 458 44 80-as telefonszámon. További információ: www.autosos.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/