/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Team Penske négy kulcsemberét is függesztette a legutóbbi IndyCar-botrányt követően

2024. május 08. 11:08   |   Autoblog
címkék:  

A Team Penske négy kulcsfontosságú munkatársát is függesztette a közelmúltban kirobbant IndyCar-botrányt követően.

Roger Penske a közelmúltban kirobbant push-to-pass botrányt követően felfüggesztette saját IndyCar-csapatának több kulcsemberét.

A Team Penske versenyzőjét, Josef Newgarden-t kizárták a szentpétervári Firestone Nagydíjról, miután az IndyCar megállapította, hogy a push-to-pass rendszert manipulálták.

Az IndyCar illetékesei hat héttel a verseny után megállapították, hogy a rajtoknál és az újraindításoknál illegálisan használták a rendszert, ami segítette Newgarden esélyeit.

Newgarden győzelmét elvették, míg Scott McLaughlint szintén kizárták.

Will Power is büntetést kapott, de mivel kiderült, hogy nem használta illegálisan a rendszert, nem vették el az eredményeit.

A Penske azonban felfüggesztette a csapat elnökét, Tim Cindricet és ügyvezető igazgatóját, Ron Ruzewskit.

Ők kénytelenek lesznek kihagyni a következő két IndyCar-fordulót – a Sonsio Nagydíjat és az Indy500-at még ebben a hónapban.

A második számú versenymérnököt, Luke Masont és a vezető adatmérnököt, Robbie Atkinsont szintén felfüggesztették.

„Felismerem a történtek nagyságát, és azt, hogy milyen hatással van továbbra is arra a sportra, amelynek oly sok évtizedet szenteltem” – mondta Penske.

„A Team Penske-nél mindenkinek, a rajongóinkkal és üzleti partnereinkkel együtt tudnia kell, hogy bocsánatot kérek az elkövetett hibákért, és mélységesen sajnálom azokat.”

A Team Penske egy közleményt is kiadott:A Team Penske INDYCAR csapatát és versenyzőit Long Beach után ért büntetéseket követően a Team Penske egy belső felülvizsgálatot végzett.”

Borítókép: James Gilbert/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/