/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A tipikus Rolls-Royce vásárló mindössze 45 éves

2017. július 08. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem is gondolnánk, hogy a méregdrága brit luxusmárka tulajdonosainak átlagéletkora csupán 45 évre rúg. Ez 11 évnyi csökkenést jelent a hét esztendővel ezelőtti adatokhoz képest, amivel még a BMW-t és Mercedest biztoklók számait is megelőzi a Rolls-Royce.

Talán mindenki fejében kissé más fogalmazódik meg, amikor egy átlagos (már amennyire átlagos lehet) Rolls-Royce tulajdonost képzelünk el, azonban egy biztos, a patinás brit márka termékeinek birtoklói átlagosan 45 évesek.

Ezt a márka vezérigazgatója, Torsten Müller-Ötvös nyilatkozta a Bloombergnek adott interjúban, amiben kitért arra is, hogy egy 11 éves csökkenést jelent az elmúlt hét esztendő alatt. Az érték nem csak a vevőkör megváltozására mutat rá, de azt is jelenti, hogy fiatalabb gazdája van egy Rolls-Roycenak, mint egy Mercedesnek (átlag 51 év), BMW-nek (50 év) vagy akár a rivális Bentley-nek (2014-es adat szerint 56,2 esztendő az átlagéletkor).

Ez azért is jó hír a briteknek (illetve a márkát birtokló BMW-nek), mert így egy vevőt tovább tarthatnak meg, több autót is vásárolhat tőlük, mire „kiöregszik”, illetve átalakulhat a mindenkiben élő „idős ember autója” kép, ami segít átpozícionálni és tovább erősíteni a márkát.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/