/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Toyota Camryből is készülhet sportváltozat

2021. március 04. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

A Gazoo Racing japán kínálatában megjelentek a Toyota Camry-hez kínált GR Parts optikai kiegészítők és tartozékok. Innen pedig már csak egy lépés, hogy a gyár felvegye a palettájára a Camry GR Sport változatot.

A várakozásokat felülmúlóan népszerű Japánban a Toyota Gazoo Racing többlépcsős sportprogramja, amely a külön megvásárolható kiegészítőktől az optikai és technológiai tuningmodelleken át a vérbeli, utcai versenyautókig kínál számos opciót azoknak, akik sportosabbá szeretnék tenni Toyotájuk megjelenését és/vagy menettulajdonságait.

A kínálat legújabb tagjai a Camry szedánhoz fejlesztett optikai tartozékok. Első kötény, agresszívabb rácsozatú hűtőmaszk, erőtől duzzadó küszöbtoldat, kétszer kettes kipufogóvég, új hátsó diffúzor, valamint a csomagtérfedél peremére illeszthető, nagyobb légterelő szerepel a kínálatban; ezek a tételek külön-külön vagy csomagban is megvásárolhatók – egyelőre csak Japánban, de a Gazoo Racing nem zárta ki sem az észak-amerikai, sem az európai forgalmazás lehetőségét.

A komplett csomag 28 milliméterrel csökkenti a Camry szabad hasmagasságát –ezt nem rövidebb rugókkal érik el, csupán a mélyebbre nyúló aerodinamikai elemek csökkentik az aszfalt és az autó közötti távolságot, a hatás így is lenyűgöző. Olyannyira, hogy a csomagnak vélhetően nemcsak a szigetországban, de a Toyota globális piacain is lenne létjogosultsága.

Mivel azonban a GR Parts termékek az exportpiacokon nem elérhetők, erre csak akkor volna lehetőség, ha a gyár készre szerelt autóként, azaz Camry GR Sport modellváltozatként hoznák azt forgalomba. Ez már csak azért is izgalmas volna, mert így a komolyabb átépítést, illetve beruházást igénylő elemekhez, például a 19 colos keréktárcsákhoz vagy a Yamaha által fejlesztett GR sport-lengéscsillapítókhoz is költséghatékonyan juthatnának hozzá az érdeklődők.

Több regionális importőr máris jelezte, hogy foglalkoznak a kérdéssel. Észak-Amerikában jelenleg is létezik a Camry-nek egy sportosabb változata: a TRD által kezelésbe vett verzió megerősített karosszériával és jelentősen feljavított futóművel, de változatlan motorteljesítménnyel kerül forgalomba. Európában a Camry kizárólag a 218 lóerős hibrid hajtáslánccal érhető el, így a teljesítménynövelés nem járható út. Ugyanakkor a szintén hibrid Corolla GR Sport példája is mutatja, hogy az európai piacon szintén van igény a takarékos, mégis sportos hangvételű Toyotákra.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/