/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Még mindig a Ford F-szériás pickupjából fogy a legtöbb

2018. augusztus 21. 13:05   |   Autoblog
címkék:  

Az autópiaci elemzések szakértője, a JATO Dynamics augusztus 13-án közzétette a 2018 első félévére vonatkozó, globális értékesítési adatokat. Az elemzésben figyelembe vett, 57 vezető nemzeti piacon összesen 44,03 millió gépkocsit adtak el az év első hat hónapjában, 3,6 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, ami a Kína, Európa és az USA közötti kereskedelmi háború előszelének fényében különösen jó teljesítménynek mondható.

A félév nagy nyertese India (1,98 millió eladott gépkocsival), amely Németországot (1,97 millió) megelőzve immár a negyedik legnagyobb nemzeti autópiac a világon Kína (12,23 millió), az Egyesült Államok (8,62 millió) és Japán (2,69 millió) mögött – 2021-re pedig akár a harmadik helyre is felkapaszkodhat. Mindeközben az Európai Unió 9,77 millió eladott gépkocsival továbbra is a második legnagyobb egységes piac a bolygón.

JATO_TOP10_countries

Ami a piaci szegmenseket illeti, továbbra is megállíthatatlan a szabadidőjárművek térnyerése: a tavalyi évhez képest 14 százalékkal többet, összesen 14,95 millió darabot adtak el belőlük, ezzel a piac 34 százalékát teszik ki. A második helyen az alsó-középkategóriás (kompakt) modellek állnak 7,1 millió eladott gépkocsival, ám ennek a szegmensnek az eladásai négy százalékkal csökkentek 2017 első félévéhez képest.

Ez a két járműkategória teszi ki a világ újautó-eladásainak 50,1 százalékát – és mindkét szegmensben a Toyota egy-egy modellje a legkeresettebb. A Corolla minden idők legnépszerűbb személyautója, tavaly átlépte a 45 millió darabos eladást, idén január és június között pedig 478 122 darab fogyott belőle. Ezzel a Corolla nem csupán a legnépszerűbb kompakt, de egyben a világ első számú személygépkocsija is. Ami a RAV4-est illeti, a modell piacvezető helyezése különösen nagy fegyvertény, hiszen azt még a modellváltás előtti, kifutó típussal érte el a Toyota; az új generáció majd csak az év végén kerül piacra.

jato top 10

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/