/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Toyota és a Lexus gyártja a legmegbízhatóbb autókat

2022. november 27. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

A Consumer Reports fogyasztótájékoztató szervezet ismét kiadta szokásos éves megbízhatósági elemzését. Ha nem akarunk aggódni autónk üzembiztonsága miatt, Toyotát kell venni, vagy Lexust. Vagy hibridet.

Több mint 300 ezer, 2019 és 2021 között gyártott gépkocsival szerzett, első kézből származó tapasztalatok, saját mérései, valamint hatósági tesztek eredményei alapján rangsorolta a következő modellévi típusok várható megbízhatóságát a 84 éves múltra visszatekintő Consumer Reports szervezet. A négy részterületen elért pontszámok alapján kalkulált eredményeket aztán különböző módokon összegezték, így nem csak a legmegbízhatóbb modelleket sorolták fel, de azt is, hogy mely márkáknál számíthatunk a legjobb eredményekre, illetve milyen méretosztályok, és milyen hajtásláncok ígérik a leginkább problémamentes járműhasználatot.

Komoly fricska azoknak, akik szerint a hibridek kora leáldozott, és a villanyautók testesítik meg a jövőt, hogy az utóbbiak a tizenhét vizsgált kategóriából az utolsó előtti helyen végeztek. A hibrid személyautók ezzel szemben az abszolút legmegbízhatóbbak, a hibrid szabadidőjárművek pedig a lista harmadik helyére soroltak be. A márkák versenyében a Toyota vezeti a listát, míg a második helyen a legmegbízhatóbb prémium márka, a Lexus áll. A Lexus összes típusa átlag fölötti teljesítményt mutatott, ugyanakkor a modellek Top 10-es listájára csak a GX nagy szabadidőjármű fért fel, míg a Toyotának két típusa is (Corolla, Prius), két-két hajtáslánc-verzióban.

Az egyes rangsorolások eredményeit az alábbi táblázatok tartalmazzák.

legmegbízhatóbb 1

legmegbízhatóbb 2
A Consumer Reports rangsorát több tényező súlyozott összegzése alapján állapítják meg. A szervezet munkatársai évente mintegy 50 új típust tesztelnek átfogóan saját tesztközpontjukban, megvizsgálva azok minőségét és vezethetőségét. A felhasználók beszámolói tizenhét fő területen jellemzik a tapasztalatokat, egy tizennyolcadik szempont pedig az ügyfél elégedettsége: azaz, hogy megvenné-e ugyanezt az autót ismét, ha újra dönthetne. Az utolsó szempont az IIHS (közúti biztonsági biztosító intézet) és az NHTSA (nemzeti közlekedésbiztonsági hatóság) által elvégzett töréstesztek és egyéb biztonsági vizsgálatok eredményei; ezen a téren az idei értékelésben már jóval szigorúbb volt a Consumer Reports, figyelembe véve, hogy a technológia folyamatos fejlődés miatt egyre magasabbra kerül a mérce, és egyre nehezebb kitűnni a mezőnyből.

Csak olyan márkák kerülnek fel a listára, amelyek legalább két modellt forgalmaznak, és amelyekre kellő mennyiségű visszajelzés érkezik a felhasználóktól. Az idei rangsorban ezért nem szerepelt tizenhárom márka (Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, lnfiniti, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mini, Mitsubishi, Polestar, Porsche és Rivian.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/