/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Toyota újabb húsz autót ajánlott fel a koronavírus elleni védekezéshez

2020. november 25. 19:45   |   Autoblog
címkék:  

A második hullám beköszöntére reagálva tavaszi kezdeményezéséhez hasonlóan a Toyota Central Europe Kft. ismételten 20 autó felajánlásával támogatja a koronavírus járvány elleni magyarországi küzdelmet. Magyarország vezető autópiaci szereplője Budaörsön adta át a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács részére 60 napra felajánlott kontingens első 10 darabját, a második 10 darab átvételére pedig a közeljövőben kerül majd sor.

A koronavírus-járvány első hulláma elleni védekezés során szerzett tapasztalatokra építő alapos felkészülés ellenére a járvány második hulláma minden korábbinál jobban próbára teszi az első vonalban küzdő szolgálatokat. Ezt felismerve a Toyota tavaszi felajánlásához hasonlóan ismét 20 saját, és a márkakereskedői hálózatának tagjai által biztosított tesztautót (személygépkocsit, kisbuszt és kisteherautót) ajánlott fel a védekezési feladatok logisztikai támogatására.

Tekintettel az Országos Mentőszolgálat megnövekedett feladataira a járvány elleni védekezésben, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács döntése alapján 10 gépjármű a Semmelweis Orvostudományi Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tesztelésben résztvevő önkéntes egyetemistáinak tiszteletreméltó munkáját segíti majd. A fennmaradó 10 gépjárművet az NHKT a kiemelt kórházak, illetve a Magyar Vöröskereszt részére juttatja el néhány napon belül szervezeti tagjain keresztül.

Az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, dr. Csató Gábor az eseményen elmondta, hogy eddig több, mint 400 000 tesztet végeztek és mintegy 80 000 koronavírusos beteget láttak el. A jelenleg mintegy napi 12 000 teszt lebonyolításban nagy segítséget jelentenek a SOTE és a BME önkéntesei, akik számára a szükséges képzést és felszerelést is a szűrési tevékenységet koordináló OMSZ biztosítja. Papp Zsombor, a SOTE HÖOK oktatási alelnöke az eseményen tartott beszédéből kiderült, hogy a teszteket a SOTE medikus hallgatói végzik majd, a Műegyetem diákjai pedig sofőrként és a logisztikai feladatok ellátásában segédkeznek. Rámutatott arra is, hogy az önkéntes hallgatóknak köszönhetően a személyzet már rendelkezésre áll, a Toyota segítsége ugyanakkor hatalmas mértékben megkönnyíti azt, hogy a tesztelő önkéntesek el is jussanak a megfelelő helyszínekre.

A példaértékű összefogásról tanúskodó eseményen elhangzott az is, hogy a remélhetőleg a tavaszi védekezéshez hasonlóan az ismételten elsőként felajánlást tevő Toyota példáját mások is követik majd, hozzájárulva ahhoz, hogy Magyarország a koronavírus második hullámával is sikerrel szálljon szembe.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/