/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Toyotás, akinek vadonatúj autót hozott a szélvihar

2023. március 29. 17:20   |   Autoblog
címkék:  

Ha egy gépkocsit tizenhét éven és másfél millió kilométeren át ugyanabba a márkaszervizbe hord az ember, olyan kölcsönös kötődések alakulnak ki, amiket a történelem egyik legpusztítóbb vihara sem tud elszakítani – sőt, csak még erősebbé tesz.

Amikor Mark Miller Toyotája jó pár évvel ezelőtt elérte a félmillió mérföldes (800 ezer kilométeres) futásteljesítményt, állandó szervize meglepetéssel kedveskedett a férfinak: egy hűtőtáskát ajándékoztak neki. Biztosra mentek: mivel Miller úr a szubtrópusi zónában fekvő Floridában él, ráadásul aszfaltozó vállalkozása van, a mindennapokban a túlélés kulcsa a hideg frissítő – nem is választhattak volna tehát testhez állóbb figyelmességet.

A férfi jóformán teljes munkaidejét 2006-os Toyota Highlander Hybridjében töltötte: másfél évtizeden át minden nap megtette az otthona és a telephelye között húzódó, a helyi mocsárvidéken átvágó, 130 kilométeres utat – persze oda-vissza –, és amikor nem az útburkoló munkagépeket szállító trélereket vontatta, irodaként használta a tágas crossovert.

„Ez volt az első olyan autóm, amit újonnan vásároltam, és mivel tudtam, hogy extrém igénybevételnek teszem ki, fontos volt, hogy a lehető legjobb gondját viseljem.” – emlékszik vissza a férfi szeretett autójára, amelyet mindig ugyanabba a helyi márkaszervizbe hordott. Nem elszólás a múlt idő: bár az autó tizenhét éves korára megfutotta az egymillió mérföldet, azaz az 1,6 millió kilométert, úgy tűnt, semmi nem pusztíthatja el – az időjárás azonban közbeszólt.

2022 szeptemberében végigsöpört a Karib-térségen, majd Floridán az Ian nevű hurrikán, az Egyesült Államok történetének harmadik legtöbb anyagi kárt okozó, és az elmúlt kilencven év legtöbb halálos áldozatot követelő szélvihara. „A házunk egy kis magaslaton áll, ezért úgy gondoltuk, biztonságban vagyunk. Ilyen vihart azonban sem előtte, sem azóta nem éltem át. Mindent elöntött a víz, és amikor levonult, valakinek a mólója hevert a kertünkben.”– emlékszik vissza a természeti katasztrófára Miller úr.

A hurrikánt a Highlander Hybrid sem élte túl, és bár gazdája pontosan tudta, hogy másoknak sokkal nagyobb veszteségeket kellett elszenvedniük, feleségével együtt a szívük szakadt meg a családtagként szeretett autóért. Az élet persze ment tovább, de Miller úrnak újra és újra eszébe jutott, milyen kényelmes, takarékos és megbízható is volt Toyotája.

Idén januárban telefonhívást kapott régi márkaszervizétől: arra kérték, mesélje el a munkatársaknak az egymillió mérföldes Highlander hihetetlen történetét. „Figyeld meg, megint kapunk egy hűtőtáskát.” – viccelődött a felesége, a kereskedés dolgozói azonban ezúttal valami sokkal nagyobb meglepetéssel készültek.

Miután meghallgatták a megállíthatatlan Toyota történetét, a szalon tulajdonosa és ügyvezető igazgatója sejtelmes mosollyal lépett oda Millerékhez. „Több mint tizenhat éven át járt hozzánk autójával, és egymillió mérföldön át ránk bízta az esedékes karbantartásokat: merem állítani, hogy nem volt még önnél hűségesebb ügyfelünk. Hálából engedje meg, hogy kárpótoljuk 2006-os Highlandere elvesztéséért.” – mutatott Richard Germain tulajdonos a meglepett férfi mögé, ahol egy hatalmas piros szalaggal átkötött, vadonatúj Highlander Hybrid állt – stílusosan aszfaltszürke színben.

„2006-ban varázslatos élmény volt átvenni az új Toyotámat, ám ez annál is fantasztikusabb.” – áradozott fülig érő szájjal Miller úr, akinek első dolga volt, hogy a kereskedésben védőhuzatot vásároljon az ülésekbe – megszokásból, hiszen hamarosan nyugdíjba készül. Az autó így megússza mindazon megpróbáltatásokat, amelyekben elődjének része volt – cserébe megközelítőleg sem fog olyan távolságot futni, mint az.

Az eseményen természetesen a sajtó képviselői is részt vettek, és az egyik újságíró nem bírta ki, hogy fel ne tegye az ilyenkor elkerülhetetlen kérdést: Mit tanácsol azoknak, akik szintén egymillió mérföldön át szeretnék használni Toyotájukat? A válasz meglepően egyszerű és pontos volt: mindig cseréljenek időben olajat!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/