/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A világ leggyorsabb limuzinja a Dodge-tól

2019. augusztus 16. 15:00   |   Autoblog
címkék:  

A Dodge folytatja a teljesítményhatárok feszegetését, piacra dobja minden idők legerősebb és leggyorsabb szedánját, a 717 lóerős Charger SRT Hellcat Widebody Daytona 50th Anniversary Editiont. A legendás, 1969-es Charger Daytona modellnek emléket állító izomautó a jövő év elején kerül az amerikai kereskedésekbe.

A Dodge 50 évvel ezelőtt mutatta be a híres Charger Daytona modellt a hatalmas hátsó légterelő szárnnyal és a masszív orrkúppal, amelyet kifejezetten a Nascar versenyekhez fejlesztettek ki. Félelmetes versenyautó volt, amely 1970-ben elsőként törte át a 200 mérföld/órás (322 km/óra) sebességet. A Nascar szabályainak megfelelően minimum 501 darabot kellett belőle gyártani – a típus ma a gyűjtők féltett kincse, különösen a 425 lóerős Hemi motorral szerelt példányok a keresettek.

Ma a 717 lóerős Dodge Charger Daytona 50th Anniversary Edition az eredeti rekorder autónak állít emléket. Egyedi Daytona csomagtérfedele, hátsó matricája és légterelője, továbbá a B5 kék festése mind az eredeti autóra utalnak vissza. S ahogy az 1969-es gépből, ebből is csak 501 darab lát majd napvilágot.

A Charger SRT Hellcat Widebody a világ legerősebb és leggyorsabb sorozatgyártású szedánja, a Daytona 50th Anniversary Edition pedig egy kicsit még feljebb emeli a lécet. A 6100-ra emelt fordulatszám-maximum 10 lóerős gyarapodást hozott, a gép 707 helyett 717 lóerős.

A kizárólag a Daytona modellhez elérhető B5 kék fényezéshez fehér Daytona csíkozás és légterelő, valamint fehér Hellcat jelvény tartozik. A tengelyvégeken selyemfényű 11 x 20 colos Warp Speed felnik forognak, mögöttük pedig nagyteljesítményű Brembo fékrendszer húzódik meg elöl 6-, hátul 4-dugattyús nyergekkel.

Az utastérben is számos Daytona utalás fedezhető fel. Alapfelszerelés a fekete, fűthető és szellőztethető nappabőr/Alcantara üléskárpit kék szegélyvarrással és hímzett, Daytona feliratos támlákkal. A kék díszvarrás mindenhol megjelenik, a középkonzolon, a könyöklőn, az ajtópaneleken, a műszerfalon és a váltókaron is. További exkluzív elemek a hasított bőr mennyezetkárpit, a valódi karbon műszerfalkeret, a fekete króm díszítőelemek, valamint az alul lapított vadbőr kormánykerék. Az adott járművet elöl, az utasoldalon egy Hellcat és Daytona logós plakett azonosítja.

Az új Charger modellek, köztük a Daytona 50th Anniversary Edition ősztől rendelhetők meg, és a jövő év elején érkeznek meg a márkakereskedésekbe.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/