/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A világ legveszélyesebb és legbiztonságosabb országai

2014. február 21. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Michigani Egyetem Közlekedéskutatói Intézete összeszedte közlekedés szempontjából a világ legbiztonságosabb és legveszélyesebb országait. A negatív rekorderek között meglepetések is születtek.

Bár szinte minden nap láthatunk videót a szélsőséges orosz közlekedési kultúráról, ez mégsem volt elég ahhoz, hogy országuk bekerüljön a 25 legveszélyesebbje közé. A Michigani Egyetem Közlekedéskutatói Intézete 193 országot vizsgált meg, és az így kapott adatok alapján a világon minden 100 000 vezetőből 18 szenved halálos balesetet.

Érdekes módon a legrosszabbul szereplők között túlnyomórészt afrikai országokat találhatunk, de Thaiföld, Mongólia és Venezuela is a negatív rekorderek között tanyázik. Az abszolút vesztes a 45 emberélet / 100 000 vezetővel „büszkélkedő” Namíbia lett.

A legbiztonságosabbnak a százezrenként mindössze két emberéletet követelő Maldív-szigetek számít, de nem sokkal rosszabbak az Egyesült Királyság, Japán, Svájc és Svédország (egyaránt 5-5 emberélet), valamint Németország (6), Franciaország (7) és Kanada (8) statisztikái sem. Amerika 14/100 000-res arányával a középmezőnyben tanyázik. Magyarország legalább ebben a statisztikában pozitívan befolyásolja az átlagot a maga 12/100 000 fős értékével.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/