/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A világ legkiválóbbjának választották a Peugeot 308 formatervét

2022. április 03. 15:20   |   Autoblog
címkék:  

Az új generációs Peugeot 308 formaterve a világ egyik legrangosabb elismerésében részesült. A Red Dot Design Award zsűrije immár kilencedik alkalommal díjazott Peugeot terméket.

Peugeot 308 Red Dot_1

Az 1955-ben, Németországban alapított Red Dot Design Award egyike a formatervező szakma legrégebbi, legnagyobb és legfontosabb elismeréseinek. 1993 óta a kommunikációs dizájn területén is minősítik az év legjobb produktumait, 2005 óta pedig prototípusokat és koncepciókat is díjaznak, méghozzá nem csak ipari és kereskedelmi szervezetek, hanem oktatási intézmények, azaz egyetemek, főiskolák és akadémiák is bemutathatják diákjaik és tanáraik legjobb munkáit. Évente több mint 70 országból 18 ezernél is több pályaművet tekint át és minősít a Red Dot illusztris zsűrijének ötven tagja – egytől egyig elismert formatervezők, építészek, oktatók és képzőművészek.

Peugeot 308 Red Dot_6

A termékdizájn kategóriában idén a vadonatúj Peugeot 308-ast találták méltónak a”Design Excellence”, azaz formatervezési kiválóság kitüntetésre. A modell győzelme azért is kiemelten fontos, mert ez az első olyan típus, amely az új Peugeot logót viseli. Az embléma nem kizárólag dísz: mögötte találhatók az autó számtalan vezetőtámogató funkciójához és aktív biztonsági rendszeréhez nélkülözhetetlen radarok és egyéb szenzorok.

A képet a plasztikus kialakítású orrot tagoló, éles kontúrokkal megrajzolt, karakteres nappali világítás, valamint a hátsó részen megjelenő, oroszlánkarmokat mintázó zárófények teszik teljessé. Az utastérben a térhatású i-Cockpit műszeregység, a konfigurálható gyors elérésű parancsgombok, az ergonomikus, gerincbarát kialakítású ülések, valamint a változtatható árnyalatú hangulatvilágítás nyerte el a zsűri tetszését.

Peugeot 308 Red Dot_5
Nem a Red Dot Design Award az első jelentős nemzetközi elismerés, amelyben a második generációs Peugeot 308 részesül. A Női Világ Év Autója zsűrije előbb az év legkiválóbb városi autójának választotta meg a francia alsó-középkategóriás modellt, majd a végső megmérettetésen az abszolút győzelmet is megszerezte az autó. A Red Dot zsűrije az új generációs 308 előtt a Peugeot nyolc másik termékét: hat gépkocsit, valamint a Peugeot Design két alkotását emelte ki, mint az év legkiválóbb formaterve.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/