/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Volkswagen és a Toyota is fokozatosan újraindítja a gyártást

2020. április 16. 19:40   |   Autoblog
címkék:  

A Volkswagen Személyautók márka üzemei egymás után indítják újra a gyártást, melyet először a zwickaui és a pozsonyi gyárakban kezdenek újra az április 20-szal kezdődő héten. A Toyota a francia és a lengyel üzemeiben április 22-én indítja újra a termelést, egyelőre kis volumenben, a dolgozók egészségére és biztonságára összpontosítva.

A Németországban, valamint Portugáliában, Spanyolországban, Oroszországban és az Egyesült Államokban található többi Volkswagen üzem az április 27-tel kezdődő héten indítja be újra a gyártást. Ezt követően, május folyamán a termelést egymást követően kezdik újra Dél-Afrikában, Argentínában, Brazíliában és Mexikóban.

Ralf Brandstätter, a Volkswagen márka vezérigazgatója elmondta: „A német szövetségi és tartományi kormányok döntéseivel és más európai országokban az enyhített korlátozásokkal megteremtődtek a feltételek a termelés fokozatos újraindításához. A Volkswagen az elmúlt három hét során intenzíven készült ezekre a lépésekre. A munkavállalók egészségének védelmét szolgáló átfogó katalógus kidolgozásán túl sikerül előrelépnünk ellátási láncaink újraépítésével is.” Ennek alapján rövidített idejű munka folyik majd a Volkswagen németországi üzemeiben.

A gyártást az alkatrészek jelenlegi elérhetőségével, a németországi és európai kormányzati követelményekkel, az értékesítési piacok fejlődésével és az üzemek ebből eredő működési módozataival összhangban folytatják. E fejleményektől függetlenül a munkavállalók egészségének védelmére hozott szigorú intézkedések betartása mindig a legfontosabb prioritás marad.

Andreas Tostmann, a Volkswagen márka igazgatótanácsának termelésért és logisztikáért felelős tagja elmondta: „A termelést és a logisztikát fokozatosan és jól szervezett módon indítjuk újra, melynek során alkalmazottaink egészsége a legfontosabb szempont. A biztonságos munkahelyeket és az egészség védelmének lehető legmagasabb szintjét egy 100 pontos tervvel biztosítjuk. Felelősségünk teljes tudatában biztosítjuk, hogy a gazdaság visszanyerje lendületét, és az autók ismét  elhagyják az üzemeinket,  és eljussanak kereskedőinkhez és ügyfeleinkhez.”

A Volkswagen-csoport Alkatrészek részlege már április 6-tól lépésről lépésre újra kezdte a gyártást a braunschweigi és kasseli üzemekben. Ezt követték április 14-től a Salzgitterben, Chemnitzben és Hannoverben, valamint a Lengyelországban alkatrészeket gyártó üzemek, annak érdekében, hogy megőrizzék az alkatrész ellátást a gépkocsik kínai gyártásához.

A Toyota a francia és lengyel gyáraiban kezdi újra a termelést

A Toyota bejelentette, hogy fokozatosan újraindítja a termelést a Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) Valenciennes üzemében, illetve a Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) Jelcz-Laskowice és Walbrzych üzemeiben. A TMMF gyártja a kompakt Toyota Yarist, amihez a TMMP-nél készülnek a motorok és sebességváltók. A TMMF április 22-től kezdve korlátozott mennyiségben végzi majd a termelést, amit március 17-én függesztettek fel ideiglenesen. A TMMF működésével szorosan összehangolt TMMP is felkészül a korlátozott volumenű gyártásra, a TMMF-től érkező megrendelések alapján.

A TMMF fokozatosan indítja újra működését, így kezdetben a megszokottnál jóval kisebb volumenben termel majd. Ez az óvatos szemlélet biztosítja a munkavállalók és az egyéb érintett személyek biztonságát és egészségvédelmét, ami első számú prioritás a Toyota számára. Az első két hétben a TMMF az eddigi három helyett csupán egyetlen műszakban fog működni. Az egyes európai gyártási tevékenységei részleges újraindításáról szóló döntést az országos és helyi kormányzatok útmutatásainak és előírásainak figyelembe vételével hozta meg a vállalat, hogy előkészíthesse a vásárlói megrendeléseinek teljesítését.

Egy alapos megvalósíthatósági tanulmány részeként és a Biztonsági, Egészségügyi, Szociális és Gazdasági Bizottságban képviselt összes érdekelt féllel konzultálva került jóváhagyásra az újraindításra vonatkozó döntés, miután a Toyota maradéktalanul megvalósította a biztonságos munkavégzés feltételeit. Magától értetődik, hogy a termelés újraindításának legjobb módja, ha az autógyártó most nem a mennyiségre törekszik, hanem a dolgozók egészségére és a biztonságára összpontosít, és nagy hangsúlyt fektet minden érintett ember oktatására, illetve tudatosságának fokozására.

A bevezetendő biztonsági intézkedések

Az egyéni távolságtartás alapvető szabályai mellett – amelynek megfelelően a létesítmények padlóján meghatározott távolságokat jelölnek ki – számos egyéb konkrét egészségvédelmi és biztonsági protokoll szerepel még:

A munkatársak egy üdvözlő csomagot kapnak, amiben részletesen ismertetésre kerülnek az egyes létesítményekben bevezetett új egészségügyi előírások.

A termelés újrakezdésének első napjától megfelelő mennyiségű személyi arcmaszk és kézfertőtlenítő kerül kiosztásra a dolgozók között az egyéb szükséges személyi védőeszközök (PPE) mellett, ami a munkájuk jellegétől és a munkavégzés körülményeitől függ (pl. kesztyű és arcvédő pajzs).

Az eligazítások és az értekezletek rövidebb ideig tartanak és kisebb csoportokban zajlanak, betartva a távolságtartás szabályait

A stratégiai pontokon kézfertőtlenítő géles tartályokat helyeznek ki.

Ahol csak lehetséges, az ajtókat nyitva tartják, ahol ez nem megoldható, ott megoldják, hogy az ajtókat könyökkel lehessen nyitni.

Az üzemi étkezde zárva marad, a dolgozókat megkérjük, hogy otthonról hozott ételt fogyasszanak.

Fokozott mértékben tisztítják a közösségi tereket és azokat a helyiségeket, ahol a dolgozók nagyobb létszámban fordulnak meg, összegyűlnek, például az öltözőket és a pihenőket.

A munkaszüneteket az egyéni távolságtartás szabályainak megfelelően szervezik át.

A TMMF és a TMMP támogatása helyi közösségek számára

A TMMF eddig több mint 34 000 maszkot és 176 darab, 3D nyomtatással készült arcvédő pajzsot adományozott a helyi kórházaknak. A vállalat mérnöki támogatást is nyújtott azokhoz a lélegeztetőgépekhez, amelyek egyszerre két beteget is képesek ellátni. A TMMP egyebek mellett 4 000 maszk, 200 liter fertőtlenítő folyadék és 194 darab arcvédő pajzs adományozásával segítette a járvány elleni küzdelmet.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/