/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Volkswagen ID.3 modelljei foci-Eb közelbe viszik a szurkolókat

2021. június 17. 13:15   |   Autoblog
címkék:  

„Felvillanyozva” juthatnak el Budapesten, a foci-Eb hivatalos szurkolói zónájába azok a futballrajongók, akik a Volkswagen ID.3 modelljét választják az odavezető úthoz. A Volkswagen magyarországi forgalmazója a foci-Eb kezdetétől a végéig, naponta, térítésmentes szolgáltatást nyújtva szállítja a meccsek és a Volkswagen teljes egészében elektromos autómodelljei iránt is érdeklődőket.

id.3_uefa

A Volkswagen és az UEFA közötti megállapodás alapján, a német autómárka – a koronavírus-járvány miatt idénre halasztott – futball Európa-bajnokság hivatalos mobilitás partnere. Ennek részeként valamennyi Eb-helyszínen a meccsekre indulók közlekedését, a stadionokba, valamint a nagyobb szurkolói terekre utazását offline és online eszközök alkalmazásával szerették volna megkönnyíteni, másrészt ID. modellek flottába állításával utazhattak volna a szurkolók a 11 (eredeti tervek szerint 12) rendező városon belül. Végül ez a helyszínenként egységes terv az országokat eltérően érintő koronavírus-helyzet miatt meghiúsult, és mindössze a rendező városok töredékében valósul meg központi szervezésben. A többi piacon pedig az esetleges megvalósítást – a helyi viszonyokat figyelembe véve – az adott Volkswagen forgalmazóra bízták.

„Eredetileg az volt a terv, hogy az Eb-mérkőzések helyszínein Volkswagen ID.3 és/vagy ID.4 modellekből álló flották egyedi utasigényeknek megfelelve szállítják a szurkolókat, de a koronavírus-járvány országonként változó helyzete és az eltérő korlátozási szabályok miatt, az érintett országok vezérképviseleteire bízták az esetleges megvalósítást a legtöbb helyszín esetében. A Porsche Hungaria Volkswagen márkaigazgatósága, mérlegelve az itthoni kedvezően alakuló járványhelyzetet, az eredetihez képest némileg módosított terv megvalósításáról döntött. Ennek lényege, hogy nem a város különböző pontjairól szállítják a szurkolókat az ID.3 modellekkel, hanem egy pontról kiindulva a célállomásig. Ehhez összesen 20 db ID.3 modellből álló flottát alakítottunk ki, és a szurkolók ezzel juthatnak meccs-közelbe.” – összegezte Papp Zoltán, a Volkswagen márkaigazgatója.

Az elektromos Volkswagen modellek június 11-től Budapesten, a Deák Ferenc térről, a Kempinski Hotel Corvinus elől indulva, az Andrássy úton haladva, a Hősök terére szállítják azokat a focirajongókat, akik az Eb-meccseket az UEFA hivatalos szurkolói zónájában található óriáskivetítőkön szeretnék megnézni. A szolgáltatás minden nap 14:00 és 21:00 óra között vehető igénybe.

Az autók indulásánál a magyarországi Volkswagen hostessei segítenek, tájékoztatják és eligazítják az érdeklődőket az ID.3 modellel való utazás feltételeiről. Az autókat minden szurkoló az érkezése szerinti sorrendben veheti igénybe, az utazás általános feltételei megegyeznek a taxi-szolgáltatáséval, azzal a nagy különbséggel, hogy az ID.-s fuvarért nem kell fizetni. Ám elvárás az utasoktól, ha többen utaznak, hogy egy autóban csak családtagok vagy barátok utazhatnak együtt. Így biztosan lesz olyan fuvar is, amikor az egyébként ötszemélyes ID.3 modellben egy vagy két utas ül.

Bármennyit is fordulnak majd a szurkolókat szállító Volkswagen ID.3 modellek a Deák Ferenc tér és a Hősök tere között, a világörökségi útvonalhoz méltóan kíméletesek lesznek az Andrássy út fáihoz és az arra sétálókhoz, hiszen a márka teljesen elektromos meghajtású autói „koptatják” majd az utat

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/