/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Volvo brillírozott, a Mustang leszerepelt a törésteszten

2017. január 26. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Az új autók biztonságát vizsgáló fogyasztóvédelmi szervezet, az Euro NCAP ma közzétette a Volvo S90 és V90, illetve a Ford Mustang eredményeit. A két svéd kiemelkedően teljesített és öt csillagot kapott, míg a sportkupé két csillaggal kullogott haza.

A tavaly debütált Volvo S90 és V90 az első 2017-es kritériumok szerint tesztelt modellek voltak, s mind a négy vizsgálati kategóriában lenyűgöző eredményeket produkáltak. A széria autonóm vészfékező rendszer remekül működött, és értékes pontokat hoztak a sáv- és sebességtartó berendezések is. Az S90 és V90 modellek értékelései jobbak lettek, mint a tavalyi évben tesztelt legjobb modelleké, a top 3-ban immár kizárólag Volvók szerepelnek.

A Ford ikonikus izomautója ezzel szemben mélyen a várakozások alatt teljesített, kétcsillagos minősítéssel zárt. Felnőtt és gyermekvédelme aggodalomra ad okot, a vezetői segédrendszerek pedig gyakorlatilag teljesen hiányoznak belőle. A Mustang európai kiviteléből például nemes egyszerűséggel kihagyták többek között az ütközésre figyelmeztető rendszert. De más problémák is adódtak. A frontális, átfedéses ütközésnél a két első légzsák nem fújódott fel teljes mértékben, míg a teljes széles frontális ütközésnél a hátsó övelőfeszítők és överőhatárolók hiánya miatt a tesztbábuk az övek alá csúsztak, komoly medencesérüléseket szenvedve.

A Ford a rossz eredményekre reagálva azt mondta, hogy az ősszel érkező új, faceliftes Mustangban kijavítja ezeket a hibákat és felszereli az autót ütközésmegelőző és sávtartó rendszerrel is. Az Euro NCAP szóvivője szerint azonban ahhoz, hogy az autó jelentősen jobb értékelést kapjon, alapos fejlesztésekre lesz szükség. A Volvóknál viszont egyértelmű, hogy a gyártó mennyi pénzt fektetett autói biztonságossá tételében. Az S90 és V90-ben a legnagyobb az esély a balesetek elkerülésére és túlélésére.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/