/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Volvo S60 Polestar volt 2016-ban a Nürburgring leggyorsabb szedánja – videóval

2017. május 26. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem egy német szuperszedán, hanem a svédek ultraelegáns, de ugyanakkor kellően sportos S60-as Polestar modellje hódította el még a tavalyi évben a Zöld Pokol leggyorsabb négyajtósa címet 7 perc 51 másodperces eredménnyel.

Bár idén már az Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde 7 perc 32 másodperces idejét jegyzik a legjobb szedán eredményeként, tavaly még a Volvo S60 számított a leggyorsabb négyajtósnak – derült ki egy nemrég közölt tanulmányból.

Bizony, nem a BMW M5 vagy a Mercedes-AMG E63, de még csak nem is egy Porsche Panamera Turbo nevéhez fűződött eddig a legjobb idő a híres húszkilométeres ringen, hanem a svéd sportszedán nevéhez jegyezték 7 perc 51,11 másodperccel. Persze a svédek nyugodt hangneméből adódóan minderre csak most, 2017-en derült fény egy videofelvétel segítségével.

Ráadásul semmiféle rekordot nem hajszoltak közben, csupán ilyen jó időt sikerült elérniük a Polestar gyári tuningos modellel. Arról nem esett szó, hogy ezt milyen abroncsokkal, vagy bármilyen egyéb módosítással, könnyítéssel sikerült elhódítaniuk, de mostanra talán mindegy is, hisz az olaszok jócskán rácáfoltak a szép eredményre, ráadásul a japánok is a hot hatch (ötajtós) Honda Civic Type R révén 7 perc 43,8 másodperccel állnak a svéd modell előtt, mégis a száz valaha elért legjobb időt jegyző tabellán helyet kapott az S60-as, amit talán a legkevésbé egy Volvótól várna az ember, amelyben egy csupán 370 lóerős négyhengeres szív ketyeg…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/