Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Volvo S90 lett a legszebb sorozatgyártású autó

2016. március 08. 11:15   |   Autoblog
címkék:  

A Volvo prémium szedánja, az S90 a vezető autóipari formatervezőkből álló nemzetközi zsűri döntése alapján elnyerte a 2015. év legszebb formatervű szériamodellje (Production Car Design of the Year 2015) díjat.

A Car Design News című szakkiadvány szervezésében kiadott díj a legnagyobb jelentőségű elismerés az autóipari formatervezés világában. A zsűri tizennyolc – a világ minden pontjáról érkezett – élvonalbeli autós formatervezőből áll, akik olyan márkák arculatáért felelnek, mint a Bentley, Daimler, McLaren vagy Ferrari.

A Volvo által alkotott utasterek kiemelt figyelmet kaptak az utóbbi időkben, kialakításuk visszafogott, nyugodt jellegének, valamint a meghatározó stíluselemek következetes alkalmazásának köszönhetően. Kiváló példái ennek az új S90 belső terében megjelenő elegáns légbeömlő rostélyok, illetve kezelőfelületek.

A 18 tagú zsűri választása húsz jelölt közül esett a Volvo S90-re. A prémium szedán méltatásakor külön kiemelték annak nagyszerű arányait, hiteles anyaghasználatát és időtlen formatervét.

A díj kapcsán Owen Ready, a Car Design News szerkesztője elmondta: az S90 esetében különösen nagyra értékelte a zsűri, hogy a tervezők „letisztult, nyugodt formavilágot teremtettek a helyett a szórakoztató célú dizájn helyett, amely túlságosan régóta mérgezi a szakmát.”


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.