/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Zafirában debütál az Opel új 1,6-os dízelmotorja

2013. február 14. 16:50   |   Autoblog
címkék:  

A Genfi Autószalonon (2013. március 7-17.) mutatja be az Opel a teljesen új 1,6 CDTI Ecotec dízelmotort a Zafira Tourerben. Ez a legtisztább dízel a márka történetében, teljesíti az Euro 6 emissziós határértékeket, emellett 136 lóerős és 320 Nm a nyomatéka.

Az új 1.6 CDTI Ecotec tovább bővíti a Zafira Tourer eddig is széles hajtómű-választékát. Öt dízel  – köztük az új, nagy teljesítményű 2.0 BiTurbo CDTI (195 LE) – és négy benzines mellett kapható cseppfolyós autógázzal, illetve sűrített földgázzal működő CNG Turbo változat is.

Az alumínium blokkra épülő, zárt hurkú égésszabályozású új 1.6 CDTI ECOTEC dízel az eddigi 1,7-est, illetve a 2,0 literes család néhány kisebb teljesítményű kivitelét váltja fel. A kezdetként kitűzött 136 LE és 320 newtonméter 4,6, illetve 6,6 százalékkal múlja felül az előző generációs 1.7-est, a fogyasztás viszont 10 százalékkal csökkent az ugyanilyen erős 2.0 literes dízelhez képest. Az 1,6-os dízelmotorral felszerelt Zafira Tourer mindössze 4,1 litert fogyaszt, az emissziója pedig 109 g/km CO2. Az elérhető végsebesség 193 km/óra.

A Zafira Tourer 1.6 CDTI mérsékelt fogyasztását és csekély emisszióját – amely a benzinmotoréhoz fogható – az Opel-féle “BlueInjection” szelektív katalitikus redukálás (SCR) tette lehetővé. Ez a környezetkímélő kipufogógáz-kezelés karbamid AdBlue nevű vizes oldatát fecskendezi be a kipufogóba. Az oldat bomlásából felszabaduló ammónia megtapad a katalizátor felületén, ahol aztán a gáz nitrogénoxid-tartalma nitrogénné és vízzé redukálódik.

Az új Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI ECOTEC már rendelhető, és a vevők várhatóan még 2013 tavaszán megkapják autóikat. A típus különösen azokon a piacokon számíthat népszerűségre, ahol adókedvezmény jár a kivételesen csekély, 109 g/km-es CO2-emisszió jóvoltából.

Magyar szempontból fontos megemlíteni, hogy az új dízelmotor Szentgotthárdon, a félmilliárd euró beruházással létrehozott és az ősszel felavatott új motorgyárban készül. A motorok sorozatgyártása február 18-án indul.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/