/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A világ leggyorsabb autója?

2009. december 15. 10:59   |   Autoblog
címkék:  

A sebességőrültekből álló német 9ff csapata ismét utcára szeretné ereszteni a világ leggyorsabb autóját. A GT9 a cég egyedi felépítményes, középmotoros Porschéja, melyet eleve sebességrekord-döntés céljából építettek. A GT9 eddig sem kispályás teljesítményét idén azonban még feljebb tornászták, így a neve mögé odabiggyesztették az „R” toldalékot is. A hathengeres turbós bokszer már 1120 lóerőt hoz ki magából, így a gép elérheti akár a 414 km/órás sebességet is. Ezzel pedig elhódíthatja a világ leggyorsabb autója címet az amerikai SSC Ultimate Aero szuper-sportautótól, amely 412 km/órával képes száguldani.

A 9ff egyébként egy 987 és egy 750 lóerős verziót is készít a GT9-R-ből, melyeknek szintén nincsen szégyenkezni valójuk. Utóbbi kivitel is 20 másodpercen belül gyorsul fel 300 km/órára, így csak nagyon kevés szuperautó érhet a nyomába. A brutális motorhoz hatfokozatú kézi vagy szekvenciális váltómű kapcsolódhat, a 750 lóerős alapváltozathoz opcióként ötfokozatú Tiptronic szerkezet is rendelkezésre áll.

A 9ff GT9-R áráról nem nyilatkoztak, de azt tudni lehet, hogy maximum húsz darabot készítenek majd belőle.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/