/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

ADAC: a Toyota Yaris a XXI. század legmegbízhatóbb autója

2020. május 20. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A német autóklub kiterjedt meghibásodási statisztikái hiteles képet mutatnak az egyes autótípusok megbízhatóságáról. Az ADAC idén kibővítette adatbázisát, és ebből egyértelműen kiderül, hogy húsz év távlatában melyek a legmegbízhatóbb autók.

Az Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V. (ADAC) nemcsak Németország, de egész Európa legnagyobb – és a világ második legnagyobb – autóklubja. A szervezet 2019 végén több mint 21 millió aktív taggal rendelkezett, akik 2019 folyamán naponta közel 10 300-szor hívták a klub segélyvonalát. Az ADAC sárga angyalai és mobilitási partnerei tavaly pontosan 3 756 226 bajba jutott autósnak segítettek. A klub erre a hatalmas esetszámra építve 1978 óta állítja össze azokat a meghibásodási statisztikákat, amelyekre nemcsak Németországban, de egész Európában az új és használt autók megbízhatóságának hiteles fokmérőjeként tekintenek.

A szervezet rendszerint nyolcéves időtartamra (3-10 éves életkorban) vetítve elemzi és minősíti az egyes típusokat, a közelmúltban publikált felmérésben azonban már húsz évre visszamenőleg is át tudták tekinteni az egyes modellszériák hibastatisztikáit. A pontos adatokat sajnos nem tette közzé az autóklub, felsorolták azonban azokat a típusokat, amelyek az ezredfordulóig visszamenőleg a legmegbízhatóbbnak bizonyultak.

Ezek alapján a Toyota Yaris különböző generációi magasan felülmúltak minden más modellcsaládot a piacon: az elmúlt húsz évben egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy ne jó vagy kiváló minősítést szerzett volna a típus.

A 2020-as felmérésben 25 márka 113 típusa szerepelt – a piac értelemszerűen színesebb ennél, ám a rangsor összeállításánál csak azokat a típusokat veszik figyelembe, amelyek az adott modellévből megfelelően nagy számban (legalább 7000 autó) képviseltetik magukat a klub tagságában. Ebből a 113 típusból csupán 18 tekinthető igazi kudarcnak, ami jó hír – ami viszont rossz, hogy csupán kétszer ennyi, 37 modellről mondható el, hogy példásan megbízható volna.

Azokat a típusokat sorolják a legrosszabbak közé, amelyek a vizsgált nyolc évből akár csak egyetlen alkalommal a leggyengébb öt százalékba tartoztak, míg a legmegbízhatóbbak közé azok tartozhatnak, amelyek egyetlen figyelembe vett évben sem lógtak ki a legjobb 40 százalékból.

A 2020. évi meghibásodási statisztika (ADAC Pannenstatistik) tanúsága szerint a Toyota Aygo az abszolút legmegbízhatóbb modell az A-szegmensben. Nem okoznak gondot gazdáiknak a Chevrolet Spark késői példányai sem, míg a Hyundai i10-nél inkább az első generációra volt jellemző a példás megbízhatóság. A B-szegmensben a várakozásoknak megfelelően a legjobbak közé tartozik a Yaris: a Toyota kisautója egyike annak a három típusnak (és az egyetlen tömegpiaci modell), amelynek 2010-2017 között gyártott példányai kizárólag jó vagy kiváló minősítést kaptak.

A legtöbb problémát egyébként a mai napig a 12 voltos indítóakkumulátorok okozzák, méghozzá jellemzően az autók 5-6 éves korában – azaz akkor, amikor a gyári beépítésű akkumulátorok elérnek élettartamuk végére. A konklúzió egyszerű: ha az autósok nem várnának az utolsó pillanatig az alkatrész cseréjével, bosszantó és időt rabló meghibásodástól kímélnék meg magukat. Váratlanul sokaknak gyűlik meg a baja az abroncsokkal: egyre több autóban találunk defektjavító készletet, amelynek használatára azonban nincsenek felkészülve a tulajdonosok. Sokan azzal sincsenek tisztában, hogy ezek a készletek idővel elveszítik szavatosságukat, és amikor szükség lenne rájuk, gyakran már nem használhatók.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/