/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Aki megfizeti a prémium árat, mehet gyorsabban

2023. március 31. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

Izraelben az utóbbi nyolc évben több mint egymillióval nőtt a gépkocsik száma. A kis ország útjai és városai a gépjárművektől túlterheltek. A forgalmi torlódások, különösen a központi nagyvárosi területeken, például Tel-Avivban és Jeruzsálemben akkora problémát jelentenek, hogy már kimutathatóan korlátozzák a gazdaság fejlődését.

Images_projects_FastLane_1

Ezért a forgalmi torlódások enyhítése és a forgalommenedzsment korszerűsítése céljából az izraeli kormány elindította a Fast Lanes programot, amely hatékony, valós idejű forgalomszervezéssel, egy rendszerként kezel parkolókat, dinamikus díjfizetéssel használható, gyors haladást biztosító prémium sávokat, és nagy kapacitású, ingyenes buszjáratokat.

A program alapelvei közé tartozik a közösségi közlekedés vonzóbbá tétele, és az is, hogy aki saját gépjárművel gyorsabban akar haladni, megteheti, amennyiben hajlandó megfizetni az árát. Erre a célra prémium sáv jelleggel a buszsávokban adnak lehetőséget, de csak az éppen elérhető szabad kapacitások függvényében. Így a tömegközlekedést nem lassítják, de jobban kihasználják a rendelkezésre álló helyet, és állami bevételeket is generálnak. A kereslet függvényében a gyors sáv használatának ára változó: nagy igény esetén magas, kisebb igény esetén alacsonyabb.

A Fast Lanes várhatóan jelentősen csökkenteni fogja a dugókban töltött időt, és ösztönözni fogja a közösségi közlekedés használatát, miközben arra is lehetőséget ad, hogy az autójához éppen valamilyen ok miatt ragaszkodó polgár garantáltan legalább 70 km/órás sebességgel haladjon a gyors sávokon, természetesen prémium ár megfizetése mellett.

Images_projects_FastLane_2

A Fast Lanes 100 km hosszú gyors sávot, 10 000 parkolóhelyet, és 200 járműből álló elektromos buszflottát kezel majd. Ez óriási, robosztus, de egyben rugalmas informatikai infrastruktúrát igényel. Ehhez az információkezelő rendszerek építése, forgalmi, útdíjfizetési és személyszállítási megoldások üzemeltetése és karbantartása is hozzá tartozik. Központosított számítástechnikai és központi felügyeleti rendszert hoznak létre a városirányítási rendszerek összekapcsolásával és egy mindent lefedő törzshálózattal. A valós idejű adatelemzéshez 2500 TB adatot összegyűjtő és feldolgozó adatközpont készül. Katonai minőségű kibervédelem fogja őrizni az adatokat.

A rendkívül összetett informatikai feladatok tanácsadója a Kyndryl lesz. Kiépítéssel, rendszerirányítással, rendszerfelügyelettel és karbantartással segíti a többéves Fast Lanes projektet. Megtervezi és felépíti az informatikai infrastruktúra architektúráját, valamint a Fast Lanes-t lehetővé tevő és támogató több jelentős technológiai partner – Lenovo, VMware, Juniper, ExaGrid, Magalcom, McAfee, HCL – rendszereit integrálja.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/