/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Árverésre kerül egy nagyon különleges Porsche 911-es

2021. július 01. 08:45   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy 1987-es, 930 szériás egyedi Porche 911 Turbo kerül kalapács alá. A ferdeorrú változat már önmagában ritkaságszámba megy, de ez a modell további érdekességeket rejt, és még 74 ezer kilométer után is hibátlan formában keresi következő gazdáját.

Mindig örömteli megbecsült oldtimereket látni, így ezt az egyedi Porsche 911-est is.

Az 1987-ben készült 930 Turbo Slantnose (azaz ferde orr) kiadásként látta meg a napvilágot. Erről azt érdemes tudni, hogy akkoriban igen magas felárért cserébe készítettek a stuttgartiak ilyen variánsokat, de mai szemmel megérte a beruházás, mert ritkasága miatt ezek a példányok sokkal több pénzért kelnek el, mint „sima”, klasszikus orrkiképzésű társaik.

Ez a modell ráadásul egyedi kérésre készült a Porsche Special Wishes program keretein belül, így rikító vörös fényezése is különleges, de az arany-ezüst színben pompázó, kétszéles BBS alufelnik sem jártak máshoz. A belsőt a barna szín uralja: a bőrüléseken és kormányon kívül az ajtók borítása és a műszerfalon található faberakás is jól harmonizál a fekete kiegészítőkkel. Sem az üléseken, sem pedig a kormányon nem látni kopás nyomát, pusztán a gyújtáskapcsoló körüli műanyag karima lett megkarcolva a kulccsal már párszor, de legalább látszik, hogy nem múzeumban tárolták.

Mindenesetre olyan szép állapotban tartották az évek során, hogy több szépségversenyen is díjjal tért haza. Legutóbb a 2018-as Gold Coast PCA Porsches By The Bay Concours d’Elegance rendezvényén ért el második helyezést.

Az autó mozgatásáról egy 3.3 literes boxermotor gondoskodik egy turbófeltöltővel kiegészítve. Ez alapesetben 282 lóerő mellett 377 Nm csúcsnyomaték leadását jelenti, ám már akkor is lehetőség volt némi plusz pénzért bővíteni a ménest, így ebben a modellben több mint 300 paripa dolgozik.

A mindössze 46 ezer mérföldet (74 ezer kilométer) futott különlegességet július végén fogja árverésre bocsátani a Mecum Auctions. A nyertes licitet még megtippelni is nehéz lenne, mert ilyen esetekben néha a határ a csillagos ég.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/