/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Árverésre megy a legkeresettebb japán sportgépek egyike

2016. május 06. 19:45   |   Autoblog
címkék:  

A Subaru rajongóknak és a rali fanoknek nem kell bemutatni az Impreza 22B STi-t, a jelenleg létező egyik legkeresettebb, legvágyottabb japán sportmodellt. A 22B az első generációs (GC) Impreza STi kupé változata, és összesen 424 darabot gyártottak belőle. 400 darabot Japánban adtak el, 24 darabot pedig exportra szántak, amiből 16 példány került az Egyesült Királyságba. Így ezért a 2500 mérföldet futott darabért ölre mennek majd a licitálók.

A május 20-án árverésre kerülő, 1998-as Subaru Impreza 22B STi egyike a 16 darab brit autónak, és csupán 2500 mérföldet futott. További különlegessége, hogy egy tulajdonosa volt, aki nem más, mint a legendás brit bokszoló, Prince Naseem Hamed.

A híres 22B modellt a Subaru 1998-ban, fennállásának 40. évfordulóján mutatta be, amikor zsinórban harmadjára is megnyerte a FIA rali-világbajnokságot. A kocsit számos egyedi dizájn megoldás különböztette meg a többi STi modelltől. Négy helyett két ajtaja volt, szélesebb karosszériát kapott, továbbá egyedi motorháztetővel, lökhárítókkal és állítható hátsó szárnnyal vértezték fel. Karosszéria-fényezése is egyedi volt, az ‘555’ kék árnyalatot kapta.

De nemcsak külalakjával nyűgözött le mindenkit, speciális 2,2 literes E22 erőforrás hajtotta, amelyet kovácsolt dugattyúkkal, nagyobb feltöltővel és köztes hűtővel szereltek fel. 280 lóerőt adott le, így 4,5 másodperc alatt gyorsította az autót 96 km/órára. Szériatartozék volt emellett az állandó összkerékhajtás, a Bilstein futómű, a Brembo fékrendszer és a két kerámiatárcsás kuplung.

Prince Naseem autóját május 20-án, Silverstone-ban árverezik el, minimálára 60-70 ezer font között lesz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/