/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Átdolgozták a SEAT Aronát

2021. április 20. 17:35   |   Autoblog
címkék:  

Megújult a SEAT egyik sikermodellje, a szubkompakt Arona crossover. Még karakteresebb és sportosabb lett a megjelenése, emellett a belső tere teljes átalakításon ment keresztül. Az új Arona az idei év harmadik negyedévében kerül gyártásba a Barcelona melleti üzemben.

2017-es bemutatása óta a SEAT Arona igazi sikertörténetet írt több, mint 350 000 átadott járművel és ezzel a márka kínálatának egyik kulcsfontosságú pillére lett. Az új SEAT Arona most készen áll, hogy folytassa ezt a sikertörténetet.

A SEAT Arona frissített és kiegyensúlyozot külső formavilága egy hangsúlyosabb terepes karaktert sugároz, még erőteljesebb megjelenést sugározva a külső szemlélő számára. Az autó orr részén a már eddig is látványos, háromdimenziós kialakítást tovább hangsúlyozza a hűtőrács megjelenése, amelynél apró változtatásokat eszközöltek minden elérhető kivitel esetében (Reference, Style, Xperience (az Xcellence helyett) és FR), míg a reflex ezüst színű első spoiler tovább erősíti ezt az arculatot.

Az Arona most az alapfelszereltség részeként kínálja a teljes egészében LED technológiát alkalmazó világítási megoldásait. A szériafelszereltség részeként elérhető ECO LED, illetve az opcionálisan elérhető Full LED megoldás jobb láthatóság mellett alacsonyabb energiafogyasztást tesz lehetővé. Az Xperience modell orrkialakítását az újonnan tervezett és áthelyezett ködlámpák teszik még hangsúlyosabbá.

Ezenkívül három új könnyűfém keréktárcsa is megjelent a kínálatban, közülük egy 17, kettő pedig 18 col átmérővel rendelkezik. A 10 választható színből három új árnyalat (Dark Camouflage, Asphalt és Sapphire kék). Ezekhez pedig három különböző tetőszín választható: Midnight fekete, Magnetic Tech és Candy fehér. Az autó hátsó részének izgalmas formavilágát az új spoiler és diffúzor kettőse teszi még látványosabbá. Finom részletként jelenik meg a kézírásos formában szereplő modellnév, amelyet minden modellnél alkalmaz a márka.

A SEAT Arona egy teljesen új irányt képviselő, forradalmasított belső térrel érkezik. Az új lebegő hatást keltő központi infotainment rendszer kijelzője az egyik hangsúlyos eleme ennek az újragondolt belső térnek. A kijelző átlagosan több, mint 20 százalékkal lett nagyobb az elődmodellhez képest, így a szériafelszereltség részeként 8,25 col átmérőjű, míg opcionálisan 9,2 col átmérőjű képernyő kerülhet a járműbe. Ezen kívül az utastérben elfoglalt magasabb pozíciójának köszönhetően ergonomiai szempontból is előrelépést jelent. Ehhez hozzáadva a 10,25 colos digitális műszerfalat az új Arona belső tere teljesen digitálissá válik.

Az illesztések, a megmunkálás és a minőség is tovább javult, amelynek egyik leglátványosabb eleme a teljesen új, puha műszerfal, amely magában foglalja az új multifunkciós nappabőr kormánykereket is. A belső tér magasabb minőségérzetéhez az új kárpitozás is hozzájárul. A vezető és utasoldali, újratervezett szellőzőnyílásokat az őket körbevevő LED világítás emeli ki, a választott felszereltségnek megfelelő, különböző színekben világítva. Az FR kivitelnél a Daring vörös, az Xperience kivitel esetében az Aran zöld árnyalat, míg a a Style és Reference szintek esetén a Honey árnyalat teszi még egyedibbé a belső teret. A csomagtér kapacitása továbbra is 400 liter.

Az életben egyre inkább elsőbbséget élvez a digitális tér és a frissített SEAT Arona készen áll, hogy ennek részese legyen. A megújult modell autón belüli teljes hálózatba kapcsolhatósága mellett (online funkciók és szolgáltatások; az Android Auto és CarPlay rendszerekhez vezeték nélküli hozzáférést kínáló Full Link) az autón kívüli hálózatba kapcsolhatóságról a SEAT Connect gondoskodik.

Az infotainment rendszer még gazdagabb élményt kínál a gombnyomásra – vagy hangvezérlésre – elérhető online tartalmak révén, legyen szó közlekedési információról, parkolásról, töltőállomás kereséséről vagy internetes rádió hallgatásáról és online médiafelületekről. Csupán csak a Hola Hola köszöntésre van szükség és a rendszer aktiválódik. A hangfelismerés lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy természetes vezényszavakkal, javításokkal és korábbi parancsokra történő hivatkozással kommunikáljon az infotainment rendszerrel.

Az új Arona rendelkezik a beépített eSIM kártyát is tartalmazó SEAT Connect rendszerével. Az alkalmazást az okoseszközünkre letöltve távirányítóként használhatjuk azt számos funkció esetében, teljessé téve az autón túlmutató vezetési élményt. A vezetéstámogató rendszerek arzenálja is óriási. Elérhető adaptív sebességtartó automatika, Front Assist forgalomfigyelő rendszer, fáradtságérzékelő, sávtartó és sávváltást segítő rendszer, táblafelismerő, automatikus fényszóró-állítás és parkolás asszisztens rendszer is.

A SEAT Arona öt különböző hajtást kínál. Az ügyfelek négy benzines (TSI) erőforrásból választhatnak 95 és 150 lóerő teljesítmény-tartományban, ötödikként pedig egy 90 lóerős sűrített földgázzal (CNG) üzemelő aggregát is elérhető, kézi vagy kettős tengelykapcsolós váltóval.

A 95 lovas és 175 Nm nyomatékú 1.0 TSI egységhez egy ötsebességes manuális sebességváltó kapcsolódik. A másik háromhengeres erőforrás 110 lóerőt és 200 Nm nyomatékot kínál, s egy hatsebességes manuális vagy egy hétfokozatú DSG váltó kapcsolódhat hozzá. A motorkínálat legpotensebb tagja a négyhengeres 1.5 EcoTSI. 150 lóerővel és 250 Nm nyomatékkal bír.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/