/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Átdolgozták a Škoda Fabiát

2018. február 08. 14:00   |   Autoblog
címkék:  

Átfogó frissítésen esett át a Škoda kisautója. A Fabia új orr- és farkialakítással, első ízben rendelhető LED-fényszórókkal, illetve ugyancsak LED-technikájú hátsó lámpákkal, valamint még igényesebb utastérrel lép színre. A Genfi Nemzetközi Autószalonon mutatkozik be, piaci bevezetése 2018 második felére várható.

180208-Updated-SKODA-FABIA-1

A Fabia egyaránt átdolgozott eleje és hátulja igényes megjelenésről gondoskodik. A fényszórók és a ködfényszórók új kontúrokkal és korszerű világítástechnikával keltenek friss benyomást. Első ízben rendelhető a modell LED-fényszórókkal és ugyancsak LED-technikájú hátsó lámpákkal, de a könnyűfém keréktárcsák kínálata is bővült, egyebek mellett a ferdehátú kivitel számára kínált új, 18 colos változatokkal. Az utastérben új tervezésű kombinált műszeregység, a műszerfalon új dekorbetétek, valamint kéttónusú üléskárpitok járulnak hozzá a még nemesebb összhatáshoz.

180208-Updated-SKODA-FABIA-2

A Škoda Fabia hajtásrendszereinek választéka a jövőben négy pörgős karakterű, gazdaságos üzemű benzines erőforrásból áll, egyaránt három hengerrel és 1,0 liter lökettérfogattal. Az MPI motorok közvetett üzemanyag-befecskendezéssel és 60, illetve 75 LE teljesítménnyel készülnek. A két TSI aggregát teljesítményszintje a turbófeltöltő és közvetlen benzinbefecskendezés jellemezte motortechnika eredményeképpen 95, illetve 110 LE. A négy erőforrás alkotta motorpaletta legerősebb tagja hétfokozatú, kettős tengelykapcsolós sebességváltóval (DSG) is rendelhető.

180208-Updated-SKODA-FABIA-3

A vezetői segédrendszerek kínálata is bővült. Az új sávváltás-asszisztens párhuzamos közlekedésre alkalmas úton figyelmezteti a vezetőt, amennyiben a visszapillantó tükrök holtterében jármű tartózkodik, illetve hátulról tempósan közelít. A hátsó keresztirányú forgalom asszisztens a jármű mögötti területet felügyeli és tolatáskor figyelmeztet az esetleges ütközésveszélyre. A jövőben mindezt a távfény-asszisztens is kiegészítheti.

A Swing infotainment-rendszer a jövőben immár 6,5 col képátlójú képernyővel készül, amelyről a Škoda Connect online szolgáltatásai is igénybe vehetők. Az Amundsen navigációs rendszer pedig immár valós idejű torlódás-információval is tud szolgálni. A SmartLink+ technika az Apple CarPlay, az Android Auto, a MirrorLink és a SmartGate rendszereket is támogatja.

180208-Updated-SKODA-FABIA-4

A Simply Clever megoldások kínálata ugyancsak bővült. A tanksapkafedélben található jégkaparó a gumiabroncsok profilmélységének mérésére szolgáló skálával egészült ki, kívánságra hátul is USB csatlakozók állhatnak rendelkezésre és extrafelszerelésként megfordítható csomagtér-szőnyeg is kapható. A Fabia Combi csomagtartójának oldalsó rekeszében LED-technikájú, kivehető zseblámpa található.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/