/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Átfogó frissítést kapott a legkisebb Hyundai

2023. február 27. 18:20   |   Autoblog
címkék:  

A Hyundai bemutatta az átdolgozott, frissebb megjelenésű új i10-est. Az opcióként elérhető, sportos i10 N Line kivitelt a Hyundai N sportmodellei ihlették.
Emellett a modell olyan fejlett online kapcsolódási funkciókkal, kényelmi szolgáltatásokkal és technológiákkal gazdagodott, amelyekkel rendszerint csak felsőbb méretosztályokban találkozunk. Ez még versenyképesebbé teszi a típust kategóriájában.

Az eredetileg 2019-ben bevezetett modell kívül és belül egyaránt megújult. Alacsony tetővonala és hosszú tengelytávja sportosabb kiállást és összességében határozottabb karaktert kölcsönöz az autónak. A karosszéria kilenc különböző színben, illetve fekete kéttónusú tetőlemezzel rendelhető. Két új gyöngyházfényű árnyalat található a palettán: a világosszürke Lumen Grey és a liláskék Meta Blue.

Áttervezték a fényszórók belső szerkezetét, valamint az első és hátsó LED-es karakterfényt. Az elülső LED-es nappali világítás az új méhsejt-rácsozatú, sportos, széles első hűtőmaszkban kapott helyet. A LED-es kombinált hátsó lámpatestek újdonságként H-t rajzolnak ki a csomagtér vízszintes karaktervonalán. Szintén új rajzolatúak a modell 15 colos könnyűfém keréktárcsái.

Az utastérben az első üléseknél kék hangulatvilágítást találunk. Az új lila színcsomag játékos felhangokkal gazdagítja az autó sportos külső megjelenését. A csomag lila függőleges csíkokkal megrajzolt skótkockás szövetüléseket, lila díszítő öltéseket, illetve légbeömlő kereteket tartalmaz. A stílusos megjelenést lilás árnyalatú szürke felületek – így a műszerfal és a padlókonzol alsó része – fokozzák.

Az i10 N Line a motorsport világából örökölte különleges stílusjegyeit, az egyedi lökhárítóktól kezdve a betéteken át a piros részletekig. Az ülések háttámláját három sávból álló, piros szövetbetét díszíti, a modellváltozat új 16 colos könnyűfém keréktárcsákon gurul.

A fejlett kapcsolódási funkciók nem csak modernebbé teszik az új i10-est, de az utazás élményét és kényelmét is javítják. A modell olyan új megoldásokat kínál, mint a szériakivitelű 4,2 colos LCD műszeregység, az elöl és hátul elhelyezett USB-C aljzatok, a 4G hálózaton működő, második generációs eCall rendszer, vagy a vezeték nélküli szoftverfrissítés. Emellett 8 colos központi audio, video és navigációs képernyő, vezeték nélküli Apple CarPlay és Android Auto okostelefon-integráció, vezeték nélküli telefontöltő, valamint a Bluelink telematikai rendszer legújabb kiadása szerepel a felszereltségi listán.

Kibővült az alapfelszerelésként kínált Hyundai Smart Sense biztonsági szolgáltatások palettája is. A ráfutásos balesetet megelőző rendszer az eddigi városi, országúti és gyalogos-felismerés funkciókon túl mostantól a kerékpárosokat is észleli. Az FCA érzékeli a jármű előtti akadályokat, és elkerüli a fenyegető ütközést. A sávkövető segédlet funkció a kormányzásba beavatkozva a forgalmi sávban tartja az autót. Az új i10 az A-szegmensben előremutatónak számító módon motorosan behajtható külső visszapillantó tükröket is kapott.

A csomagtartó paraméterei nem változtak: az üreg alaphelyzetben 252, lehajtott hátsó ülésekkel 1050 literes, a padló két szintre helyezhető be, a hátsó ülések egy kézzel lehajthatók. A manőverezést tolatókamera segíti.

Az új i10 gyártása 2023 áprilisában veszi kezdetét a Hyundai törökországi gyárában, Izmit városában. Az első példányok várhatóan az év második felében jelennek meg az európai utakon.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/