/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Átkozmetikázták a BMW 6-os sorozatot

2014. december 15. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

A BMW kissé korosnak érezte a 6-os sorozatot, ezért apró külső módosításoknak vetette alá a Coupé, Cabrio és Gran Coupé modelleket. Mindamellett új felszereltségi csomagok, fényezések és bőrárnyalatok közül lehet választani.

A BMW 6-os sorozat legújabb generációja új szintre emeli az e modellek által kínált dinamikát, esztétikumot, luxust és innovációt. Sőt, a modellcsalád három karosszériaváltozatra bővítése lehetővé tette, hogy a fényűző BMW-k által nyújtott vezetési élmény még több különböző módon megtapasztalhatóvá váljon. A BMW 6-os Cabrio, a BMW 6-os Coupé és a BMW 6-os Gran Coupé jóvoltából az ügyfelek három eltérő karakter közül választhatnak, a márka első négyajtós kupéjának bemutatása új lendületet adott a BMW 6-os sorozat népszerűségének. Mára a BMW 6-os sorozat újonnan forgalomba helyezett példányainak majdnem fele Gran Coupé. Világszerte összesen közel 80 ezer kelt el a BMW 6-os sorozatának aktuális generációjából a Cabrio 2011. márciusi piaci bevezetése óta.

Az új BMW 6-os Cabrio az exkluzív nyitott tetős autózás élményéről szól, receptje egyenlő részben tartalmaz fenséges menetkényelmet és igazán magával ragadó teljesítményt. A négyüléses extrovertált karizmájának fontos eleme a karosszéria és az utastér közötti átmenet, amelyet úgy terveztek, hogy egy hajó fedélzetére emlékeztessen nyitott tetővel. A 6-os Cabrio vászontetejének különlegessége az „uszonyos” kialakítás, nem hiányzik róla a külön nyitható üveg hátsó szélvédő, s korlátozásoktól mentes négy évszakos használhatóságot és páratlan akusztikai komfortot kínál.

Az új BMW 6-os Coupé az exkluzív sportautó klasszikus karakterét testesíti meg. Kétajtós karosszériája atletikus és elegáns megjelenésű, s modern hangulatú utasterében négy személy élheti át a dinamikus autózás élményét. A formai és a hajtásláncot érintő legújabb fejlesztések még tovább fokozzák a kétajtós izmos megjelenését és sportos potenciálját.

A BMW 6-os Gran Coupé a sportos teljesítményt és a kupék esztétikumát egy négyajtós autó nyújtotta nagyobb funkcionalitással ötvözi. Jellegzetes arányai és hosszabb tengelytávolsága egyedi kisugárzással ruházzák fel. A BMW 6-os Gran Coupé utastere fényűző komfortot nyújt a hosszú távú utazásokon is a vezető és utasai számára négy teljes méretű ülésben, s egy harmadik ülőhelyet is kínál hátul, amely rövidebb utakra megfelelő. A finomított részletek egyszerre emelik ki a karosszéria eleganciáját és az utastér exkluzív hangulatát.

A normál 6-os modellek mellett az M6 Coupé, az M6 Cabrio és az M6 Gran Coupé is változtak. Gazdagabb lett az alapfelszereltségük, immáron LED-fényszórókkal és parkolássegítő rendszerrel bírnak, ezen kívül új külső fényezések és bőrárnyalatok jelentek meg hozzájuk.

A típushoz immáron alapfelszereltségként kínált LED-fényszórók az M-specifikus, dupla lamellás vese alakú hűtőráccsal és a hatalmas légbeömlőket viselő első lökhárítóval együtt már első ránézésre egyértelműen érzékeltetik a modell hovatartozását. Az M modellekre jellemző (integrált irányjelzőkkel szerelt) oldalsó kopoltyúkat viselő első sárvédők, a sportos küszöbök és a kovácsolt 19 collos M könnyűfém felnik csak tovább erősítik ezt a benyomást.

A sportos megjelenést az integrált diffúzor-betéttel szerelt hátsó lökhárító, a BMW M modelleket fémjelző négy kipufogóvég és a csomagtérajtón található M6 logó teszi teljessé. A BMW M6 Coupé és BMW M6 Gran Coupé modellek esetében további exkluzív M-kiegészítő az ultrakönnyű karbon tető, amely jelentősen hozzájárul a járművek súlypontjának csökkentéséhez.

A BMW M GmbH profilja az utastérben is visszaköszön. Az M-specifikus kiegészítők központi eleme a Drivelogic-kal és M Drive opcióval ellátott M duplakuplungos automataváltót vezérlő váltófülekkel szerelt, bőrborítású M sportkormány, a jellegzetes M váltókar, a műszerfal speciális M műszeregységei, az iPhone-kompatibilis központi kijelző, a fekete dizájn-borítású középkonzol, valamint a BMW Head-Up kijelzőjének típusspecifikus, M változata. Az utánozhatatlan belső hangulatot az exkluzív, kontrasztos varrással ellátott Merino bőrkárpit, az elektromosan állítható M sportülések, az M6 logót viselő, világító M küszöblécek és az M lábtámasz ízléses egysége teszi teljessé.

Az új BMW M6 Coupé, BMW M6 Cabrio és BMW M6 Gran Coupé modellek kivételes teljesítményének és kiemelkedő hatékonyságának forrása a turbófeltöltővel szerelt csúcstechnikás 4,4 literes V8-as benzinmotor, amely 560 lóerő teljesítményt ad le 6000 és 7000 percenkénti főtengely-fordulat között, 680 Nm csúcsnyomatéka pedig kifejezetten széles fordulatszám-tartományban (1500-5750 között) érhető el. Az új BMW M6 Coupé és BMW M6 Gran Coupé eközben mindössze 9,9 literes kombinált üzemanyag-fogyasztási értéket ért el az EU-ciklus tesztkörén (Cabrio 10,3 l/100 km). A BMW M6 Coupé 4,2 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre (a BMW M6 Cabrio 4,3 másodperc alatt, a BMW M6 Gran Coupé szintén 4,2 másodperc alatt). A végsebesség 250 km/óránál elektronikusan korlátozott.

Az új BMW M6 modellek az erőforrásból érkező erőt a Drivelogic-kal ellátott hétsebességes M duplakuplungos automataváltón (M DCT) keresztül juttatják a hátsó tengelyre. Az M DCT váltó a másodperc törtrésze alatt, a teljesítmény-leadás megszakítása nélkül vált a sebességfokozatok között, a Low Speed Assistant nevű opció segítségével pedig igény szerint lehetővé teszi a „csak gurulást” is, egészen 15 km/órás sebességig. A sofőr mindeközben bármikor dönthet úgy, hogy a saját kezébe veszi az irányítást a kormány mögé szerelt váltófülek segítségével. Az M6 modellekhez alapfelszereltségként kínált Aktív M Differenciálmű a vezetési szituációkhoz és az útviszonyokhoz igazodva osztja el a motorból érkező erőt a hátsó kerekek között, ezzel növelve a tapadást, az agilitást és a vezetés biztonságát. Mindhárom modellhez opcióként elérhető az M karbon-kerámia fékrendszer.

A különösen sportos ambíciókkal megáldott sofőrök a Competition Package kiegészítő csomaggal is felszerelhetik új M6 modelljüket. A Competition Package 575 lóerőre emeli a 4,4-es turbómotor maximális teljesítményét, így a nulla-százas sprintidőt egytized másodperccel javítja. A csomag eközben fekete króm kipufogóvégekkel szerelt komplett sport kipufogórendszert, 20 collos exkluzív M könnyűfém felniket, még közvetlenebb kormányzást és sajátos futómű-hangolási lehetőségeket is tartogat.

Az új M6 Coupé, M6 Cabrio és M6 Gran Coupé már szériakivitelben is széleskörű, exkluzív felszereltség-palettával gurul le a gyártószalagról. Az új kiegészítők között megtalálható többek között a Jatoba metálfényezés, a Merino Aragon bőrkárpit és a stílusos fekete króm belső kiegészítők. A bajor gyártó ügyfelei a BMW Individual opcióival ráadásul még inkább személyre szabhatják járművüket, olyan exkluzív alkotóelemek segítségével, mint a tizenegy különféle BMW Individual fényezés, az ötfajta BMW Individual bőrkárpitozás és a három különleges BMW Individual utastéri kiegészítő.

Az új BMW M6 modellek tulajdonosai számára ezen felül a BMW ConnectedDrive innovatív vezetést támogató rendszerei és mobilitási szolgáltatásai is rendelkezésükre állnak. A kivételesen sportos hajlamú ügyfelek a BMW Head-Up kijelző színes, sebességmérővel, fordulatszámmérővel és váltásra figyelmeztető jelzéssel ellátott, M-specifikus kiosztású változatát is kérhetik járművükbe. Újdonságként mutatkozik be az M6 modellekben a BMW M köridő-mérő applikációja, amelyet arra terveztek, hogy segítségével a sofőr minden egyes járműbeállítási opciót és vezetést részletesen kielemezhessen. Ugyancsak új a GoPro applikáció, amellyel – a GoPro kamerával társítva – például bármelyik versenypályás körrekord megörökíthető.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/