/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Átszabta a 2002 Hommage tanulmányt a BMW

2016. augusztus 19. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

Az innovatív koncepcióautó leleplezésével a bajor gyártó új fejezetet nyit a BMW 2002 Hommage tanulmány modelltörténetében, a Pebble Beach Concours d’Elegance klasszikusautó-kiállításon állítva újabb emléket a turbófeltöltésű járművek legendás motorsport-sikereinek.

A 2016. augusztus 21-én megrendezendő Pebble Beach Concours d’Elegance kiállításon a BMW a 2002 Hommage tanulmány új változatának leleplezésével állít újabb emléket a turbófeltöltésű erőforrással szerelt sportautók több évtizeden átívelő sikertörténetének. 1973-ban a BMW 2002 turbo az első olyan sorozatgyártású autóként gurult be az európai autógyártás történetébe, amelynek motorját turbófeltöltővel szerelték, és mint ilyen, a forradalmi járműtechnológia bevezetésével a BMW 02-es sorozat egy csapásra a sportautók szimbólumává érett.

Kompakt arányaival, hosszú tengelytávolságával, rövid túlnyúlásaival és látványos „cápaorrával” a koncepció a vezetési élményt hirdeti. A hatalmas első légbeömlők látványos hátsó légterelő elemekkel és extrém aerodinamikai részletekkel párosulnak, amelyek minden vezetési szituációban optimalizálják a jármű körüli légáramlatot és maximális leszorítóerőt garantálnak.

Oldalnézetből a kivételes ívszélesítések a BMW 2002 turbo homologizált változatának extrém kerékív-szélesítéseire utalnak, amelyekre akkoriban a széles nyomtáv miatt volt szükség. A tanulmány azonban a karosszérián körbefutó övvonal egységes kialakításával utal leginkább az eredeti 2002 modellre: a szénszálból készült vonalvezetés harmóniát teremt a koncepció eleje és hátulja között, elegánsan választja ketté a karosszéria alsó és felső részét.

A koncepció orr-részén a tervezők elegáns stílusban, letisztult felületekkel és határozott vonalvezetéssel közelítették meg a 02-es sorozat hamisítatlan karosszéria-jegyeit, megőrizve az ikonikus jármű „lándzsa” alakú motorháztető-kúpját, amely a BMW logóhoz és a vese alakú hűtőrácshoz tereli a tekintetet. A központi elem a vese alakú hűtőrács, amely keskenyre húzott, látványosan összekapcsolt keretben idézi a történelmi előd egyik legjellegzetesebb karosszéria-védjegyét. A fényszórók aranyszínű burát viselnek, amely az akkori versenyautók sárga árnyalatú fényszóróit szimbolizálja. Az irányjelzők egy külön elhelyezett keskeny sávban kaptak helyet a fényszóró és a motorháztető között.

A hatalmas légbeömlőkkel ellátott első lökhárító az 1970-es évek sportautóit, az első lökhárító tükrözött „turbo” felirata pedig a BMW 2002 turbo eredeti lökhárító-matricáit idézi. Az első lökhárító alján szénszálból készült koptató vezeti át a tekinteteket a szintén karbon küszöbtoldatokra. A hátsó rész ugyancsak a BMW 2002 turbo stílusjegyeit idézi. A szögletes rajzolatú hátsó lámpák csíkjai csak működés közben láthatók. Ha a lámpák nem világítanak, a hátsó részt egy töretlen fekete sáv osztja ketté, amelyet a karosszérián körbefutó szénszál-sáv egészít ki. A hátsó rendszámtábla jobb oldalára helyezett BMW logó szintén a 02-es sorozat öröksége. A BMW 2002 Hommage tanulmány sportos karakterét a szénszálból készült hátsó diffúzor és a kipufogórendszer dupla ikervégződése zárja.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/