/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Audi: 25 éve Magyarországon

2018. szeptember 21. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Az Audi Hungaria idén ünnepli fennállásának 25 éves jubileumát. A csütörtökön megtartott jubileumi rendezvényen Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere, Bram Schot, az Audi AG igazgatótanácsának megbízott elnöke és Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke méltatták a közösen elért sikereket, valamint kiemelték az Audi Hungaria vezető szerepét a magyar járműiparban.

5f8088c8-016d-4106-9c71-b5b4f040d190

„Az Audi Hungaria konszernünk meghatározó oszlopa, valamint a magyar járműipar legnagyobb beruházója és munkaadója”, mondta Bram Schot, az Audi AG igazgatótanácsának megbízott elnöke.

Az Audi Hungariát 1993-ban alapították, a termelés a négyhengeres, ötszelepes motorok gyártásával indult. A következő években a vállalat folyamatosan bővítette spektrumát: a motorgyártás mellett 1998-ban a legendás Audi TT-vel útjára indult a járműgyártás Győrben. Ma az Audi Hungaria több mint ötmillió négyzetméteren 9000 motort és 700 autót gyárt naponta. Emellett Győrben működik Közép-Európa egyik legnagyobb szerszámgyára. A vállalat műszaki fejlesztésén mintegy 400 szakember dolgozik különböző fejlesztési projekteken.

362ea48f-87b9-4dc2-a5f5-b1584e449e1a

1993 óta az Audi Hungaria 34 milliónál is több motort és mintegy 1,21 millió autót gyártott. Jelenleg 12 900 munkatárs dolgozik a vállalatnál. A szolgáltató cégeken és a beszállítókon keresztül az Audi Hungaria több mint 30 000 embernek biztosít munkahelyet, mellyel a vállalat a magyar járműipar legnagyobb munkáltatója. Az elmúlt 25 évben az Audi Hungaria több mint 8,9 milliárd eurót fektetett be a győri gyártó telephelybe. A magyar szériabeszállítók száma évről évre növekszik: jelenleg az Audi Hungaria 90-nél is több magyar beszállítóval dolgozik együtt.

A vállalat felkészül a jövő kihívásaira és konzekvensen halad az elektromobilitás és a digitalizáció útján: júliusban kezdődött Győrben az elektromos motorok sorozatgyártása. Ezzel tovább bővült a vállalat motorpalettája: a folyamatosan továbbfejlesztett belsőégésű motorok és a CNG-motorok mellett immár elektromos motorok is készülnek Győrben. Ennek köszönhetően a vállalat jubileumi évében az e-motorgyártás központjává vált az Audi konszernben. Az e-motorgyártásban bevezetett új gyártási koncepció, a moduláris gyártás még nagyobb rugalmasságot és a hatékonyságot eredményez.

3ce2c6ae-a303-49c3-9c94-8a84b9a1bded

Néhány héttel ezelőtt indult el az első Győrben gyártott SUV-modell sorozatgyártása: az Audi Q3 új generációja az Audi Hungaria járműgyártásának ötödik modellje. Az Audi A3 Limousine és Cabriolet, valamint az Audi TT Coupé és Roadster mellett az új Audi Q3 is ugyanazon a gyártósoron készül, teljes gyártási mélységben. A következő évben pedig indul egy újabb SUV-modell sorozatgyártása Győrben, mellyel a vállalat tovább erősíti hosszú távú versenyképességét.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/