/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az Alfa 4C lesz a WTCC biztonsági autója

2014. március 14. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Nemzetközi Automobilszövetség az Alfa Romeo sportkupéját, a 4C-t választotta a Túraautó-bajnokság 2014-es szezonjára safety carnak. Az impozáns megjelenésű olasz négykerekű minden futamon ott lesz, és ha szükséges, a mezőny élére áll.

Michelisz Norbi és a Zengő Motorsport valószínűleg már javában készül a WTCC 2014-es idénynyitójára, aminek megrendezésére az április 12-13-i hétvégén kerül sor a Moulay El Hassan pályán, Marokkóban. Az eseményre azonban nem csak a csapatok, hanem az FIA is tartogat némi meglepetést.

Bár általában a versenyzők nem szeretik különösebben, egy-egy baleset esetén fontos szerep jut a biztonsági autónak. Most ezt a szerepet fogja betölteni a tavalyi év legszebb négykerekűjének megválasztott Alfa Romeo 4C. A középmotoros, hátsókerék-meghajtású autót egy 1.75 literes négyhengeres turbómotor hajtja 240 lóerő (177 kW) és 350 Nm forgatónyomaték kíséretében, így azért eléggé kell majd szednie papucsait, hogy ne aludjanak el mögötte a jóval erősebb vasakban ücsörgő versenyzők.

Egyébként úgy tűnik az FIA a Forma-1-en kívül is elkezdett ügyelni a biztonsági autók megjelenésére, ugyanis múlt héten a MotoGP sorozat kapott egy BMW M4-est.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/