/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az Audi beszáll a Formula 1-be

2022. augusztus 26. 16:05   |   Autoblog
címkék:  

Az Audi 2026-tól egy saját fejlesztési erőforrással beszáll a motorsportok királyának számító FIA Formula 1 Világbajnokságba. 2026-ban új szabályrendszert vezetnek be a Formula 1-ben, a versenysorozat költséghatékonyabbá és fenntarthatóbbá válik, ami összecseng az Audi törekvéseivel is.

2026-tól új műszaki előírások lépnek érvénybe a Formula 1-ben, amelyek az elektrifikációra és a fenntartható üzemanyagokra fókuszálnak. 2030-tól pedig a száguldó cirkusz karbonsemleges versenysorozattá szeretne válni.

2026-tól a Formula 1-es versenyautók hajtásláncában a villanymotor teljesítménye jócskán megnövekszik majd, az egység csaknem olyan erős lesz, mint a belsőégésű motor (most 544 LE). Ezzel párhuzamosan az 1,6 literes turbómotorok fejlett, fenntartható üzemanyaggal fognak működni.

Az Audi új Formula 1-es hajtáslánca Neuburg an der Donau városban, nem messze Ingolstadttól, a Competence Center Motorsport üzemben fog készülni. Neuburgban már jelenleg is adottak a lehetőségek belsőégésű F1 motorok, villanymotorok és akkumulátorok tesztelésére, az év végére pedig minden még szükséges beruházást befejeznek.

Azt egyelőre nem közölték, hogy melyik csapattal kötnek szerződést a motorok használatáról, a döntést majd az év végén hozzák meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/