/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az ausztrálok nem kérnek a driftelő Focusból

2016. július 16. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A szigetország közlekedésbiztonsági szervezete száműzné az autóba épített drift-módot, hogy senki ne okozhasson veszélyt a közutakon az épp ezzel a tulajdonságával is reklámozott sportautóval. Lehet, hogy a márka kénytelen lesz engedni a követelésnek.

Sajnos előfordul a világban, hogy amiért az egyik helyen szeretnek valamint, a másikon épp ugyanazért fogják utálni. Az új Ford Focus RS-nek sikerült kivívnia pont a reklámértékével Ausztrália nemtetszését, a szigetország egyes szervezetei ugyanis túl veszélyesnek ítélik az autóba szerelt drift módot, amely segítségével könnyen táncba vihető az autó fara.

Bár a Ford több helyen felhívja az emberek figyelmét, hogy csakis versenypályán jusson eszükbe kipróbálni az élményelemet, ezt a helyi közlekedésbiztonságiak nem gondolják elégségesnek, hisz a márka épp ezzel a tulajdonságával igyekezett népszerűbbé tenni az újdonságot az olyan fiatalabb generációk számára, akiket az ilyen tulajdonságok hoznak lázba, azonban nem megfelelő kezek között igenis veszélyes lehet próbára tenni a kilinccsel előre autózást – különösképp normál utakon.

Így alig egy hete kapható a helyi piacon, máris el szeretnék érni a rendszer teljes tiltását a közlekedésbiztonságért felelős szervek, akik csodálkoznak, hogy így egyáltalán kereskedelmi forgalomba lehetett hozni az autót. Mielőtt azt hinnénk, csak egy rossz vicc, és úgysem érik el, amit akarnak, elég a Mustang gumifüstölő opciójával szemben elért tiltásra gondolnunk, amely így kikerült a helyi piacos izomautókból. Ausztráliában egyébként komolyan veszik a közúti veszélyeztetést, ugyanis driftelésért és gumifüstölésért egyaránt 6 és 12 hónap közötti jogosítványmegvonás jár.

A cég egyelőre nem reagált a követelésre.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/